Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Artificial Greenhouse

Een digitale kas voor kunstmatige flora!

Artificial Greenhouse is een onderzoek naar het digitale equivalent van het kruisen en kweken van kunstbloemen.

Wat is de toekomst van de kunstplant? Behoort een plastic bloem tot de natuur?

De kunstplant is een levenloos plastic object die de biologische flora nabootst. Kunstplanten zijn een stuk efficiënter dan een normale plant. Je hoeft ze geen water te geven en ze bieden toch hetzelfde frisse huiselijke gevoel als een plant in de kamer. De kunstplant tiert welig in onze dagelijkse omgeving. Naast onze huiskamers bieden veel bedrijven en gemeenten hen woonruimte aan. Je zou kunnen zeggen dat de kunstplant een exoot is. Ze nemen ongebreideld ruimte om zich heen in en onderdrukken bestaande soorten, in dit geval de natuurlijke plant.

Hoe zorgen we voor een duurzame toekomst van de kunstplant?

Ontwerpduo WhiteNoiseDADA (hierna WND) en grafisch ontwerpbureau De Vormforensen zijn geïntrigeerd geraakt door de kunstplant. Hoe meer de ontwerpers zich verdiepen in de kunstmatige plant, hoe absurder dit object wordt. Wat zegt deze fictieve flora over onze relatie met de natuur en onze samenleving?

Het kweken en kruisen van zaden in het fysieke ecosysteem kan nodig zijn om planten en biodiversiteit te beschermen. Maar heeft ook invloed op de wensen die we hebben met betrekking tot de bloem of de plant. Door kweken en kruisen beheersen we de soorten. Het project Artificial Greenhouse is een onderzoek naar het digitale equivalent van het kruisen en kweken van kunstbloemen.

wie zijn wij?

Artificial Greenhouse is een project en samenwerking van WND (Charly Reijnders & Klaas Kuiken) en De Vormforensen (Anne-Marie Geurink & Annelou van Griensven)


www.devormforensen.nl
www.whitenoisedada.com

Artifical Greenhouse wordt ondersteund door: www.stimuleringsfonds.nl

Play video

Over WhiteNoiseDADA & De Vormforensen

Ontwerpers Klaas Kuiken en Charley Reijnders zijn WhiteNoiseDADA. Ze staan voor radicaal provocerend en absurdistisch design.

De Vormforensen is een grafisch ontwerpbureau dat vormgeeft aan een andere toekomst. Ben je in voor een meer duurzame en sociale toekomst?
Centre area, Kazerne – Home of Design, Paradijslaan 2-8 , Map No. E7
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig