Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Hello...?

Hallo...?
Wie is daar...?
... wij zijn het, JAPTH en Studio ONS, wij presenteren onze nieuwste ontwerpen en producten

Dit project was onderdeel van DDW 2022
... it's JAPTH and Studio ONS showing new designs — © JAPTH & Studio ONS

In ‘De Oude Telefooncentrale’ op Strijp-S, worden de nieuwste creaties van twee Eindhovense design bureaus tentoongesteld. JAPTH presenteert haar kenmerkende design verlichting, met nieuwe vormen, kleuren en modellen. Studio ONS presenteert haar nieuwste kleden, gordijnen en meubilair.

JAPTH, een Nederlands design collectief

JAPTH is een initiatief van ontwerpers Aart van Rooij van DutchAart Interior Design en Eduard Sweep van Yksi Ontwerp. Samen hebben zij JAPTH opgericht, een platform voor nieuwe en inspirerende samenwerkingen binnen ontwerp en productie.

“Wij zien dat de mogelijkheden die LED-technologie te bieden heeft nog niet gebruikt worden tot hun volle potentie. Veel ontwerpers blijven nog altijd uitgaan van het traditionele gloeilamp met lampenkap principe bij het ontwerpen van nieuwe lampen. Wij willen dit doorbreken met onze collectie van lampen die optimaal gebruik maken van het gebruik en uiterlijk van LED- technologie.
Duurzaamheid staat centraal: alle onderdelen zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen en de lampen worden geproduceerd door personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vandaar de naam: JAPTH: “Just a perfect thing”.

Studio ONS, een ontwerpstudio opgericht door Nathalie Schellekens

Na haar afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven begon ze als zelfstandig ontwerper en de afgelopen jaren creëerde ze nieuwe producten en collecties in samenwerking met merken als FATBOY the Original, BOREK en TEXTILES&MORE.

"Mijn doel is om eigenzinnige en iconische ontwerpen te creëren waarmee je je verbonden voelt en die je om je heen wilt hebben. Ik geloof in ontwerpen met een knipoog naar herkenbaarheid.”

Samen met Textiles&More creëerde ik een collectie luxe printkleden en textiel. "Gooi je prop papier waar je maar wilt, tegen de muur, op de vloer, tegen het plafond in je huis, je kantoor, restaurant, hotel of waar je maar wilt.... "Uitvegrote papieren proppen en patronen op tapijt en textiel geven een vervreemdend driedimensionaal effect en doen je even stilstaan....
In eigen beheer heb ik een klaptafel ontworpen met omkeerbaar tafelblad en krukjes bekleed met gerecycled materiaal zoals denim, leer en metaal.

PROP print carpets for Textiles & More — © Studio ONS

JAPTH Echo in private residence

Studio ONS prop printcarpet cardboard

JAPTH Kingpin in private residence