Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) The Changemaker's Guide

Een persoonlijke gids voor de Dutch Design Week

Dit project was onderdeel van DDW 2022
The Changemaker's Guide at the Dutch Design Week

Voor deze Dutch Design Week heeft ontwerpduo Futurall een gids ontworpen, verkrijgbaar in negen varianten. Elke gids is geschreven vanuit het perspectief van een andere changemaking stijl; een visie voor hoe mensen verandering kunnen brengen in hun eigen leven en omgeving.

Over het project

Welke changemaking stijl past bij jou? Met de persoonlijkheidstest kom je er achter welke bij jou past. Elke gids is gebaseerd op één van de negen changemaker types. Zo is er bijvoorbeeld de Representative die opkomt voor de belangen van mensen om zich heen, of de Caretaker die zorgt voor een leefbare wereld. Doe de test, of kies gewoon de gids die je aanspreekt!

De gids is pocket size en is dus makkelijk bij je te houden tijdens het bezoeken van tentoonstellingen. Pak het erbij tijdens de lunch om je volgende bestemming te bepalen of aan het einde van de dag om te reflecteren: ‘Welk project vond je het meest bijzonder? Hoe inspireert het je?’

Achtergrond

Het project begon in 2020. Voor haar afstudeerproject onderzocht Eva hoe Britse jongeren kijken naar hun rol in de samenleving. Ze leerde dat veel jongeren willen meehelpen met het aanpakken van maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering of kansenongelijkheid, maar het vervolgens lastig vinden om aan de slag te gaan. Als uitkomst ontwierp ze samen met een groep actieve jongeren de persoonlijkheidstest Citizens in the Making.

De test laat zien dat er niet één juiste manier is om bij te dragen aan een betere samenleving, maar dat er veel verschillende aanpakken mogelijk en nodig zijn. Net zoals bij de meeste persoonlijkheidstesten, werkt de test omdat mensen het op hun eigen leven toepassen. Het helpt je reflecteren op wie je bent, waar je naartoe wilt en hoe je daar kan komen.

In de zomer van 2022, bouwde Futurall voort op het project door een workshop te ontwerpen voor Science Gallery’s Youth Symposium over klimaatactivisme.

Wat begon als een educatieve tool, ziet Futurall nu als onderdeel van een lopend onderzoek naar onze collectieve capaciteit om de toekomsten te creëren die we willen.

Tot oktober

Je vind de Futurall kiosk de hele week op het Ketelhuisplein. Doe de persoonlijkheidstest, kies jouw persoonlijke Changemakers Guide, en ga in gesprek over wat ‘changemaking’ betekent in jouw ogen. De kiosk is felblauw— je kan hem niet missen.