Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Place Deliberation for the Future of Eindhoven

In het Ministerie van de Toekomst is iedereen minister van de toekomst.

Ministerie van de Toekomst

Wat is een plekberaad?
Een plekberaad is een gesprek tussen mensen op een uitzichtrijke plek. Tijdens een plekberaad gaan mensen met elkaar in gesprek over complexe, soms ook polariserende, onderwerpen. Ze creëren samen een
visie over dat onderwerp voor hun lokale plek en delen die met de politiek

Plekberaad Eindhoven

Hoe zien onze beslissingen eruit als ze van iedereen zijn en als we 15, 45, 105 en zelfs 195 jaar vooruitdenken? Het is het Ministerie voor de hele samenleving, waar iedereen, of je nou een uitkijker of een lange termijn denker, een bouwer of strateeg, boer of stedeling, wetenschapper of kunstenaar bent, samen de dienst uitmaakt. Een ministerie met gedeelde waarden, gebruiken en kennis, een ministerie dat open is, participatief, door, van en voor iedereen.
In het Ministerie van de Toekomst is iedereen minister. Iedereen die verder wil kijken dan de ‘vier jaar politiek’, mag een plekberaad organiseren, dit kan met vrienden, collega’s, wetenschappers, festivalgangers of het hele dorp. Voor de organisatie van een plekberaad wordt een franchise-model ontwikkeld, met een gereedschapskist vol handvatten en ideeën en een netwerk om te helpen, in praktische zin, of met inspiratie van (internationale) sprekers, maar ook met voldoende ruimte voor je eigen ‘couleur locale’.

Play video

Over Ministry of te Future

Het Ministerie van de Toekomst is een nieuw platform waar mensen samen de toekomst vormgeven. Naast de plekberaden, zijn interventies een vast onderdeel van het Ministerie, al dan niet in combinatie met een plekberaad.

De interventies dragen bij aan de bewustwording van bestuurders, ambtenaren, ondernemers, mensen, dorpen en wijken. Kortom: van mensen.