Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Building Dialogue

een spel voor designers om gezamenlijk nieuwe sociale scenario's over hedendaagse ecologische en sociale uitdagingen te verbeelden.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
"Building Dialogue" in Design Academy Eindhoven — © Ana Robles Pérez

"Building Dialogue" is een gezamenlijk rollenspel waar spelers zich onderdompelen in provocatieve scenario’s en begeleid worden om de status-quo van de wereld van vandaag in twijfel te trekken.

"Om de verantwoordelijk van designers in de reorganisatie van de samenleving te benadrukken"

Als Social Designers onderschrijven onze doelen de verantwoordelijkheid die wij hebben in de reorganisatie van de samenleving. Wij hebben een rol in de strijd voor sociale en ecologische rechtvaardigheid, dieren- en natuurrechten, depatriarchalisatie, dekolonisatie en antiracisme. Aangezien wij vanuit verschillende achtergronden komen kan de insteek variëren maar wij delen allemaal hetzelfde grotere doel om onze visie, verbeeldingsvermogen en vaardigheden aan te bieden voor het creëren van werelden die zorg en verantwoordelijkheid bevorderen.

"Een krachtig middel om collectieve verbeelding, veerkracht en onderhandelingsvermogen te activeren"

Wij geloven dat “Building Dialogue” een krachtig middel is om collectieve verbeelding, veerkracht en onderhandelingsvermogen te activeren. Dat zijn kwaliteiten die onze samenleving nodig heeft in het streven naar een meer duurzame, rechtvaardige en diverse toekomst.

Play video

"Building Dialogue" in Design Academy Eindhoven — © Ana Robles Pérez

"Building Dialogue" in Design Academy Eindhoven — © Ana Robles Pérez

"Building Dialogue" in Design Academy Eindhoven