Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Experience Event | CurioCity By Living LAB 040

Ervaar, ontdek, denk en praat mee over de stad van morgen

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Living LAB 040 — © LL040 BV

Tijdens de DDW22 openen we Living LAB 040 voor zakelijk publiek met het experience event 'CurioCity for Future Living '22'. Maak kennis en ga mee op avontuur!

Ontdek de eerste woningen, experimenten en lessons learned in de grootste proeftuin voor woon- en leefconcepten voor de stad van morgen.

CurioCity for Future Living '22 | Kennismakingssessies

Op woensdag 26 oktober organiseren we op verschillende tijdstippen kennismakingssessies. We nemen de deelnemers mee in de missie achter de proeftuin en hoe we samen willen werken aan de ontwikkeling van nieuwe woon- en leefconcepten voor de stad van morgen.

Onze missie kunnen we niet alleen waarmaken, daarvoor hebben we pioniers nodig die samen met andere pioniers het lef hebben om verantwoording te nemen en samen te pionieren en innoveren. Samen maken we immers de stad!

Programma
De sessies bestaan uit een interactief programma waarbij de deelnemers niet alleen kennis nemen van het project, maar ook deelgenoot worden van onze zoektocht naar radicaal vernieuwede oplossingen voor de stad van morgen.
De kennismakingssessies duren gemiddeld 2uur en zijn als volgt opgebouwd:
- Kennismaking
- Uiteenzetting missie en doel van het Living LAB 040
- Delen van uitdagingen, potentiële oplossingen en cross-overs tussen deelnemers
- Rondleiding over het terrein

Aan iedere sessie kunnen maximaal 10 partijen (1 persoon per organisatie) deelnemen. Wanneer alle sessies vol zijn, plannen we nieuwe data.

Ruimte voor innovatie

Het Living LAB 040 wordt een heel bijzonder stukje buurt in de nieuwe wijk Buurtschap Te Veld. Hier creëren we namelijk een proeftuin om oplossingen te bedenken voor de grootschalige uitdagingen waar we voor staan. Denk aan de verdichtingsopgave in de stad, de energiestransitie, de opkomst van de deel-economie, de vergrijzing, etc. Een plek met ruimte voor innovatie om zo samen vernieuwende woon- en leefconcepten te bedenken, ontwikkelen, testen en uit te proberen.

Dit is hard nodig, want de uitdagingen waar we voor staan zijn enorm en complex. Deze uitdagingen kunnen we niet alleen oplossen. Daarom bundelen we onze krachten en werken samen met burgers, gemeente Eindhoven, kennisinstellingen en bedrijven.

Onze missie is om hier de handvatten te vinden die nodig zijn om steden te creëren waar het welzijn van de inwoners centraal staan en we bewust omgaan met alles wat de aarde biedt. Steden die aantrekkelijk zijn om te wonen. Die wendbaar zijn en efficiënt zijn georganiseerd, zodat het hier niet alleen prettig is om te wonen maar ook betaalbaar is.

Wil je meer weten en jouw kijk op de stad van morgen delen? Geef je dan op voor een van de kennismakingssessies!

Play video
Play video