Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Waag Talks: Start Making Sense

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Citizen sensing toolkit by Waag ā€” Ā© Waag

Hoe komen we voorbij gesloten technologieƫn, zodat burgers actief kunnen deelnemen aan het meten van hun omgeving? Waag Futurelab nodigt burgers uit om het podium te betreden en in dialoog te gaan met de overheid en makers van open hardware.

Start Making Sense

Hoe komen we voorbij gesloten technologieƫn, zodat burgers actief kunnen deelnemen aan het meten van hun omgeving? Waag Futurelab nodigt burgers uit om het podium te betreden en in dialoog te gaan met de overheid en makers van open hardware. We zullen kijken naar de mogelijkheden van metingen door burgers, het eigendom van open data, het ontwerp van hardware. Waag deed dit eerder met SODAQ, waarbij we een sensor voor luchtkwaliteit ontwikkelden die je zelf kunt gebruiken om met de gemeente milieuproblemen aan te pakken.

Wie maakt de regels voor participatie en wie heeft er baat bij? Samen ontwikkelen we civiel-publiek-private partnerschappen. Daarbij komen belangrijke kwesties aan bod, zoals de valorisatie van open data, hardware en vertrouwen, alsook het ontwerp, de ontwikkeling en de sociale verspreiding van innovatieve oplossingen. Tijdens de paneldiscussie delen de sprekers van uiteenlopende belangengroepen hun visie. We sluiten af met een inspirerende rondleiding langs de tentoonstellingen van de Dutch Design Week.

Programma:
13:30 - 14:00 hrs - Ontvangst en drankjes
14.00 - 15.45 hrs - Panel & Talks: Start making sense
16.00 - 18:00 hrs - DDW Tour Walk & Talk (klokgebouw)

Sprekers: Ivonne Jansen Dings (Strategisch Adviseur Technology, Society and Ethics, Zuid Holland), Ollie Smeenk (CEO-Chairman SODAQ), Crail Liu (Director of Sales Seeed Studio), Jean-Paul Close (Co-founder AiREAS), Dr. Anna Berti Suman (Marie Curie postdoctoral researcher The European Commission JRC, projectleider Sensing for Justice)