Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Waag Talks: S+T+ARTS for Environmental Commons

Tijdens de S+T+ARTS-dag op Dutch Design Week zie je creatieve en kritische benaderingen van ecologie en het milieu als commons.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Wadden Islands Netherlands, 2020 — © Brain T., Sjölén B., Oliver J., Asunder

Hoe ziet door kunst gedreven innovatie eruit? Vier voor de STARTS-prijs genomineerde kunstenaars betreden het podium om met burgers, opkomende ontwerpers en de industrie in gesprek te gaan over hun werk. Kom ook en deel ideeën en inspiratie!

S+T+ARTS voor 'environmental commons'

Tijdens de S+T+ARTS-dag op Dutch Design Week zie je creatieve en kritische benaderingen van ecologie en het milieu als commons.

Hoewel nieuwe technologische, ecologische en zakelijke oplossingen hun intrede doen op de markt, zijn het de kunstenaars die ze inclusief en duurzaam maken voor de samenleving. De commons zijn de culturele en natuurlijke hulpbronnen die toegankelijk zijn voor alle leden van de samenleving, zoals een bewoonbare aarde. Tijdens deze talk zie je innovatie die door kunst gedreven is.
Verschillende voor de S+T+ARTS-prijs genomineerde kunstenaars zullen het podium betreden om met burgers, opkomende ontwerpers en de industrie in gesprek te gaan over hun werk. Kom ook en deel ideeën en inspiratie! Met de kunstenaars gaan we in discussie over ‘environmental commons’. De gesprekken worden afgesloten met een inspirerende rondleiding langs de tentoonstellingen van de Dutch Design Week.

S+T+ARTS is een project van de Europese Commissie dat innovatie op het grensvlak van Science, Technology en Arts ondersteunt.

Programma

Programma:
14:00-15:45 uur - panel en workshops
16:00-17:00 uur - rondleiding door Klokgebouw inclusief Waag-installaties
17:15-18:00 uur - borrel bij Baltan Laboratories

Participerende kunstenaars en hun werk:
Jakob Kukula (DE) - SpreeBerlin - The Voice of a River
Gijs Schalkx (NL) -UITSLOOT
Yuning Chan (CN), Yishan Qin (CN), Tom Hartley (UK) - Project Habitate
Robertina Šebjanič (SI) & Gjino Šutić (HR) - aqua_forensic: Underwater Interception of Biotweaking in Aquatocene

Play video