Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Reos

Biomateriaal stoel

Beata Mielus

Het Reos-project is gericht op industrieel en huishoudelijk afval. De voedingsindustrie genereert veel afval dat vaak niet wordt hergebruikt. In Reos hergebruiken we bijproducten van de vleesindustrie - botten, om nieuw vast biomateriaal te maken, dat tot verschillende objecten kan worden gevormd.

Reos biomateriaal

Om een ​​biomateriaal te maken, worden de botten gegranuleerd, vervolgens gekookt en gebruikt als basis voor de composieten die verschillende soorten huishoudelijk afval kunnen gebruiken. Dit biomateriaal kan in veel verschillende vormen worden gegoten en gevormd. Het materiaal kan worden behandeld met verschillende technieken, zoals frezen, gieten, snijden enz. Deze stoel maakt gebruik van bioplastic met koffiedik en eierschalen, maar er zijn veel meer soorten afval die met dit materiaal kunnen worden gecombineerd om verschillende eigenschappen en visuele effecten te creëren.

Over Adam Friedrich + Beata Mielus

Friedrich + Mielus is een industrieel designduo uit Gdansk. In hun werk zijn ze gericht op de functionaliteit, eenvoud en duurzaamheid van de producten. Een zeer belangrijk aspect van hun benadering van ontwerp is de concentratie op materialen en het productieproces, die een grote rol spelen bij het op een verantwoorde manier creëren van objecten. In hun recente projecten hebben ze veel geëxperimenteerd met alternatieve materialen zoals bioplastics en composieten.

Beata Mielus

Beata Mielus

Beata Mielus