Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Radical Enough?

An Impalpable Realm

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Uneasy Matter as Living Installation — © Project: Filippo Caprioli

Het project wil een glimp opvangen van de nieuwe opkomende trends in het ontwerpen met een nieuwe kijk op materialiteit: Biodesign en Upcycling zijn de belangrijkste sleutelwoorden om de voorgestelde ontwerpoplossing te beschrijven.

Radicaal genoeg? Ontwerp antwoorden vanuit een baanbrekend oogpunt

"Radicaal genoeg?" is een synthese van het standpunt van zes ontwerpers over de vraag wat het sleutelen aan nieuwe materialen voor hen betekent.

In deze context stellen wij als collectief verschillende ontwerpvoorstellen voor en elk van hen kan niet worden bestempeld als alleen maar een ontwerp, maar de aard van deze werken is diep verbonden met de wereld in interdisciplinair verband.

Leefruimte installaties, nieuwe oplossingen voor kunststoffen en pigmenten, paddestoelen in de architectuur, textiel afval als nieuwe bron, minerale polymeren voor interieur ontwerpen.

Dit zijn slechts de façades van de werken die ons collectief gaat presenteren, de realiteit is dat achter elk van deze gepolijste artefacten lagen en lagen van betekenis aanwezig zijn die ons Design ethisch, begrijpelijk, bruikbaar en vooral een communicatiemiddel maken van de nieuwe trend die we vol vertrouwen presenteren als het Radicale Design van onze tijd. Radicaal zijn is altijd gezien als een bedreiging voor de samenleving, dus vragen wij als nieuwe actieve ontwerpers die vechten voor onze toekomst aan het publiek: "Zijn we radicaal genoeg?"

Mineral Polymers Stool — © Project: Timoté Rouffignac & Damian Jodorowsky

Algae Pigments — © Project: Ana Beatriz Alves

Mycelium Structure — © Project: Jane Wright

Textile Waste