Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Expo Drivers of Change

De Technische Universiteit Eindhoven toont de belangrijkste ontwerpen die de kracht van technologie toont als antwoord op de uitdagingen van morgen.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Bart van Overbeeke

Hittebatterijen, een kunstbaarmoeder in ontwikkeling, een slimme borstkankerdetectie, de kracht en reikwijdte van photonica, wat we over het klimaat kunnen leren op door de zuidpool te onderzoeken… Dit en nog veel meer is te zien en te ervaren in de compacte Drivers of Change expositie.

Hittebatterijen, een kunstbaarmoeder in ontwikkeling en een slimme borstkankerdetectie

Hittebatterijen, een kunstbaarmoeder in ontwikkeling, een slimme manier om borstkanker te ontdekken, helder zien welke wegen photonica voor ons opent en waarom het van belang is het klimaat op de zuidpool terplekke te onderzoeken. Dit en nog veel meer is te zien en te ervaren in de compacte expositie Drivers of Change. De ontwerpkracht zit ‘m in de wegen die zij voor ons open om de onzekere toekomst die voor ons ligt aan te gaan, gesteund door waardevolle technologie. Hoe groot de uitdagingen ook zijn, goed gebruikte slimme technologie geeft uitzicht op oplossingen. Naast speciale aandacht voor gezondheid en de energietransitie wordt speciaal ingezoomd op innovaties in sensing en bouwmaterialen, veelal gebaseerd op het omvangrijke onderzoek dat gedaan wordt in de TU/e onderzoeksinstituten EIRES (Eindhoven Institute for Renewable Energy), EHCI (Eindhoven Hendrik Casimir Istitute), EAISI (Eindhoven Artificial Intelligence Institute) en ICMS (Institute for Complex Molecular Systems). Naast Drivers of Change organiseert de TU/e in samenwerking met Pakhuis de Zwijger diverse programma’s rond het thema inclusief ontwerp op de TU/e-campus, van maandag 24 oktober tot 28 oktober.