Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Empathy coat, a visual primer.

De empathie jas wil de moeilijke discussie over empathie op gang brengen en tegelijkertijd zowel de drager als het publiek plezier laten beleven.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
The myth of self — © Enclothed Cognition

Empathy coat, a visual primer, is een installatie die een discussie op gang brengt over het verband tussen design en welzijn. Als de manier hoe we ons kleden invloed heeft op het resultaat van onze interacties kunnen we mode dan gebruiken om onze geestelijke & lichamelijke gezondheid te beïnvloeden?

Empathy Coat

Het project Enclothed Cognition probeert onderliggende patronen die ons gedrag sturen aan het licht te brengen door gesprekken op gang te brengen over de impact die design op ons leven heeft.
Luisteren is een vorm van empathie, het is de draad die ons verbindt en ons een gevoel van verbondenheid geeft, wat van vitaal belang is. Empathie is een menselijk vermogen dat ons in staat stelt de emotionele toestand van anderen waar te nemen, te verwerken en erop te reageren. Het is een mechanisme om ons denken te verbeteren, want als we weten hoe andere mensen zich voelen, hebben we een betere kans om hun perspectieven te begrijpen. De Empathie jas is zowel een inleiding als een herinnering aan de kracht van empathie in de gebouwde omgeving.

Play video

If you see ten, there's forty, 2021 — © Mark King

To study the self is to forget the self — © Mistral Guidotti

The myth of self — © ENCLOTHED COGNITION

Vermeer