Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Lady in Rug

Wat als we het conventionele opzij zetten en ons laten verwonderen door het wonderlijke universum dat ontstaat door het bevragen van grenzen?

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Lady in rug — © House of rubber

Lady in Rug heeft als doel het object te vermenselijken, het lichaam te objectiveren en creatieve disciplines te deterritorialiseren. Het sculptuur daagt onze traditionele perceptie uit door onderscheidende kenmerken te vervagen en hun DNA te veranderen.

Lady in Rug is een soft-robotic sculptuur bedekt met 12 vierkante meter handgetufte wol

Wat als we het conventionele opzij zetten en ons laten verwonderen door het wonderlijke universum dat ontstaat door het bevragen van grenzen? Lady in Rug verkent de grenzen van mode, object, het menselijk lichaam en haar omgeving. Vormt het lichaam zich naar het object, het object naar het lichaam of het lichaam naar de omgeving? De interactie tussen de sculptuur en de kijker is intrinsiek aan het werk: het object, dat visueel en tactiel uitnodigend is, daagt het binaire onderscheid tussen disciplines uit. Lady in Rug heeft als doel het object te vermenselijken, het lichaam te objectiveren en creatieve disciplines te deterritorialiseren. Het sculptuur daagt onze traditionele perceptie van de bovengenoemde elementen uit door de onderscheidende kenmerken te vervagen en hun DNA te veranderen. Een nieuwe plasticiteit wordt vormgegeven door beperkingen en extremiteiten uit te rekken en te onderhandelen.