Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Phytomorphic Being

Hoe kunnen iemand oplost, de grenzen tussen ons en planten?

Hallo. Welkom bij de fytomorfisme die simulatie herprogrammeert.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Undergo a process of Phytomorphism — © Plant Fictions

.. Dank je voor deelname aan dit onderzoeksexperiment. Deze virtual reality -simulatie is een constructie die bedoeld is om de illusie van scheiding tussen mens en natuur te overbruggen.

Update: We will show instead at Microlab: Kastanjelaan 400, 5616LH --- cya!

Hoe kunnen uiteindelijk de grenzen tussen ons en planten oplossen?

Het proces van fytomorfisme begint, door een meeslepende simulatie. Het publiek wordt in een liminale ruimte gebracht - een korte, opschorting van de tijd waar ze in een audio worden gebracht - visuele reis: wervelingen, heldere tinten van kleuren.

De term fytomorfisme zoals bedacht, verwijst naar "plantenvorm". De simulatie probeert bestaande mentale patronen van categorisch denken te deconstrueren, die een gefragmenteerde perceptie van de realiteit mogelijk hebben gemaakt, waardoor de illusie wordt gecreëerd van een wereld die bestaat uit afzonderlijke en vaste objecten. Door een zorgvuldige deconstructie van onze noties van de natuur, beginnen we deze inzichten in ons wezen te integreren.

Het publiek ondergaat een oefening in het uitrekken van neuroplasticiteit, waardoor een flexibiliteit en uitbreiding van de geest en een breder bewustzijn mogelijk is. Deze lang gegeven onderscheid tussen wezens worden in twijfel getrokken.