Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) IWA | Light Forest

Maak je aanwezigheid magisch, verbind je met licht en geluid.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Welcome to the tech revolution | Welcome to IWA

Ons ontwerp maakt gebruik van technologie om je één te laten zijn met je omgeving, we willen je verdrinken in een woud van prikkels - een woud van licht en geluid.

Samen verkennen we een bewustere verbinding met onze omgeving en onze innerlijke natuur.

IWA Spaces — Magic Spaces

Aanwezig in Microlab, in het design district van Eindhoven. Hier verwezelijkt IWA haar eerste magische omgeving, een ruimte waar je wordt verbonden met licht en geluid in een symbiose tussen technologie en natuur.

In het midden van onze expositie presenteren wij onze responsieve light spheres. Deze zijn ontworpen met een technologie die ze reactief maakt op je huidige gemoedstoestand. Omgeven door planten en muziek, word je ondergedompeld in een ruimte die al je zintuigen zal prikkelen.

In samenwerking met verschillende kunstenaars hebben we een ruimte gecreëerd die verschillende manifestaties der schoonheid van onze samenleving verzamelt.

Door middel van deze ervaring willen we een vraag in je aanwakkeren... Zijn er nog andere manieren om het leven te ervaren?

Instrumenten voor een betere toekomst

IWA werd opgericht met als doel om technologie te ontwerpen voor morgen in de wereld van vandaag. In onze expositie maakt u kennis met onze visie op de toekomst.

Onze maatschappij heeft instrumenten nodig die ons mogelijkheden tot verandering bieden, instrumenten die ons in staat stellen beter te kunnen doen. Daarom ontwerpen wij een ring. Tijdens onze tentoonstelling zult u kennismaken met alle mogelijkheden die dit stukje technologie de maatschappij kan bieden.

Een deel van onze visie op een betere toekomst zijn gemeenschappen. Nu hebben we de benodigde infrastructuur om mensen op wereldwijde schaal te verbinden en te bereiken.

Daarom dachten wij: Waarom zouden wij deze infrastructuur niet gebruiken om ieders mening even waardevol te maken?

Met deze vraag willen wij de bezoeker uitnodigen om samen met ons te bedenken om dingen op een andere manier te doen.