Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) A BLUNT STORY

Een alternatief verhaal dat pleit voor een omslag van vervuilende economie naar duurzame economie.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
A BLUNT STORY Uncrude® material development — © Photo by: Ayush Kumar; Edits: Satyam Uniyal

A BLUNT STORY® is ontstaan uit urgente en vervlochten gesprekken over bestaan, autoriteit en onze plaats binnen vastgeroeste systemen. Wij presenteren een alternatief verhaal dat de huidige conventies uitdaagt met een reeks sandalen gemaakt van plantaardige en gerecycleerde materialen.

Als tegengif voor verouderde idealen... en materialen, creëerden we onze materialen om onze hoop op verandering te weerspiegelen. We hebben ervoor gekozen om het aardolieparadigma te verlaten en alle kunststoffen en petrochemische stoffen uit de hele chemie van de zool te verwijderen - UNCRUDE®. Voor onze bovenzolen hergebruiken en upcyclen we afval dat anders in onze afvalstromen terecht zou komen - UNWASTE™.

Ons medium dient als onze boodschap, want de materialen die we ontwikkelen zijn bedoeld om ons publiek te informeren en te betrekken bij het beter begrijpen van hun impact. We nemen dit verder mee in onze constructie en het ontwerp van de reeks, aangezien we de materialen eronder blootleggen en de drager uitnodigen om deze materialen in vraag te stellen.

Samen vertegenwoordigen Uncrude® en Unwaste™ een verschuiving in de manier waarop we ontwerpen; aangezien wat tijdens het creatieproces wordt verbruikt evenveel, zo niet meer, gewicht in de schaal legt dan voor wie we ontwerpen.

Play video
Play video

A BLUNT STORY _ A Deconstructed Dream — © Photo by - Ayush Kumar

A BLUNT STORY _ Flip S(L)ide — © Photo by : Ayush Kumar

A BLUNT STORY — © Photo : Ishika Madan

A Blunt Story puts agricultural waste to use