Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) United colours of waste – Brightfibers inside

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Brightfiber Textiles B.V.

Brightfiber and Loop.a life zijn koplopers in de circulaire textiel industry. Op de DDW2022 hosten zij 'the Embassy of Circular Textile' waar zij hun visie presenteren over de toekomst van circular textiel, hoe de circulaire keten eruit ziet en hun resultaten van 1,5 jaar product innovatie.

The real challenge of circular textile – redesigning the system & bridging the post consumer gap

Circulair Textiel en Mode is hot, maar wat betekent het precies? Slechts 1% van alle collecties is geproduceerd van recycled materiaal. Het materiaal dat gebruikt wordt is met name industrieel afval of gerecyclede PET-flessen. Dit terwijl de echte uitdaging is om post consumer materiaal – afgedankte oude kleding – ter verwerken in hoogwaardige nieuwe collecties. The Embassy on Circular Textile geeft antwoordt op de vraag wat circular textiel en mode is; systeem verandering en re-design is van onze supply keten. Daarbij gaat het om nieuwe manieren om materialen terugnemen, nieuwe manieren van sorteren, opschonen en hoe we vezels, garen en doel produceren maken van lokale afgedankte kleding. De noodzaak om deze transitie nu te maken is hoog, met als doel om een truly circular fashion industrie te realiseren.

Circular colors and the United Colors of Waste

Circular textile is niet alleen over het recyclen van vele composities en materiaal structuren. Maar gaat ook over het hergebruik en recyclen van duizenden kleuren van onze textiel afval berg. Circulair textiel gaat over het redesign van deze afgedankte kleuren in nieuwe prachtige kleuren palletten. Dit betekent dat kleuren op een kwalitatieve manier ontwikkeld moeten worden en dat er duurzame keuzes gemaakt moeten worden in de selectie van kleuren, het mengen van materialen en de kleuren en het eventueel duurzaam bijverven van kleuren. Wij hebben onze kleuren ontworpen en ontwikkeld op basis van het principe dat wij geen water willen gebruiken en dat we geen chemicalien of een minimum van verfstoffen willen toevoegen. Op deze manier maken we garen en kleuren collecties in all colors of the waste mountain. Re-designing future collections in the united colors of waste.

The need for circular product innovation & redesign – Brightfiber sets the standard - presenting the

Om circulaire mode en textiel mogelijk te maken is het nodig dat we ons materiaal gebruik analyseren en huidige collectie re-designen, met als doel om ze te kunnen recyclen. Om meer circulaire collectie te ontwikkelen en meer impact te realiseren is garen en doek innovatie cruciaal. Brightfiber heeft de afgelopen 1,5 jaar gewerkt aan een project om fijnere hoogwaardige kwalitatieve garens en doek te ontwikkelingen waarbij gebruikt wordt gemaakt van de materialen en kleuren uit de 5 grote stromen uit onze regio. Op de DD2022 presenteren we met trots onze eerste ondervindingen en testresultaten. Het project is gefinancierd door de Provincie Noord Holland (PNH).

Loop.a life