Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Digital humans in the metaverse

11 experimentele designers

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Coloray

wij presenteren de resultaten van 2 jaar aan onderzoek naar het creëren van video realistische digitale mensen voor gebruik in educatieve, gedragsveranderende en artistieke projecten.

realistische en meer aantrekkelijke leeromgevingen

in een les situatie waar een leerling een manier van gedragen in een voorgeschreven scenario moet leren is realisme van dit scenario enorm belangrijk. door gebruik te maken van volumetric video kunnen we digitale mensen introduceren in deze leer omgeving zonder dit cruciale onderdeel van realisme te doorbreken. dit betekend dat technologie nu gebruikt kan worden om mensen aan te leren hoe ze moeten reageren op het gedrag van andere mensen tot op het niveau van gezichtsuitdrukkingen, en dit terwijl ze het gevoel hebben dat ze communiceren met een echt persoon.

langdurige bewustheid en sympathie

door gebruik te maken van foto realistische beelden kan een grote hoeveelheid emotie en verbondenheid overgebracht worden zonder dat dit nep aanvoelt voor de ontvanger. mensen worden het verhaal van de digitale persoon ingetrokken en voelen een sterken band met het realistische personage. hierdoor kan op een krachtigere manier een verhaal over worden gebracht dan mogelijk is met traditionele middelen

in de muziek industrie is een live performance de top van interactie tussen artiest en fan. met volumetric video kan deze grens worden verlegd naar een eerder onverstelbaar niveau, en dit zonder dat hier meer tijd in gaat zitten vanuit de artiest.