Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Afaina de Jong / AFARAI & Innavisions - Agliment

Feel the Vibe at Eindhoven Airport: Afaina de Jong / AFARAI & Innavisions

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Afaina de Jong / AFARAI & Innavisions

Architect en Hoofd Contextueel Ontwerp bij DAE, Afaina de Jong, laat zien dat design en architectuur een rol spelen bij het op de voorgrond plaatsen van gemeenschappen en geschiedenissen die eerder uitgesloten waren.

Feel the Vibe at Eindhoven Airport: Afaina de Jong / AFARAI & Innavisions

Verspreid over de vitrines worden een hangende en in elkaar grijpende ruimtelijke objecten getoond. De ruimtelijke objecten zijn gemaakt op basis van de ruimte- en vormentaal van de Jong en Innavisions, met wie zij al lange tijd samenwerkt. Op het snijvlak van architectuur, design en kunst verkennen de drie installaties de veranderende betekenis van wat het is om te zien en gezien te worden. Doordat de toeschouwers bewegen, zorgt het grafische en ruimtelijke karakter van de werken voor een spel met de onderlinge verhoudingen tussen hun vormen en kleuren en dus met wat en wie zich binnen en buiten bevindt.

Het referentiekader waar ‘Aligment’ uit voortkomt, is een wereld voorbij het modernisme, een veelheid van werkelijkheden. Door deze verwijzingen zet ‘Alignment’ ons ertoe aan de esthetische en culturele referenties van toeschouwers te overdenken en ter discussie te stellen. Hier gaan referenties en realiteiten samen – geïntegreerd in de vorm van de ruimtelijke objecten en in de vitrines zelf. Als zodanig functioneren ze als fascinerende voorstellen voor een gedeelde werkelijkheid bij het delen van de ruimte.