Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Eindhoven Internationale Knoop XL

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Impressie Knoop XL: Fellenoord — © KCAP

Knoop XL is volop in ontwikkeling, maar nog weinig in beeld. We bouwen aan deze nieuwe wijk rondom het station door er samen invulling aan te geven. Vorig jaar kon je meedenken over de toekomst en invulling van het gebied. Dit jaar is het een stuk tastbaarder, zodat je het gebied écht beleeft.

Beleef de dynamiek van Knoop XL

Kom binnen in onze exporuimte en laat je verbazen door de grote omvang van Knoop XL. Loop tussen bouwblokken door die zijn gebaseerd op een maquette, begeef je tussen verschillende hoogtes en afstanden en leer meer over de toekomst van het gebied. Zet 3D VR-brillen op waarmee je letterlijk tussen de gebouwen staat, leer meer over de tijdlijn en ontdek de verschillende projecten binnen het gebied. Of bekijk het inspiratieboek dat is samengesteld op basis van de input van vorig jaar, waar bezoekers hun voorkeuren konden aangeven voor verschillende thema’s.

Neem deel aan co-creatiesessies

Daarnaast hebben we door de week heen op verschillende thema’s interactieve co-creatiesessies en kun je meedenken over het gebied. Tijdens zo’n sessie gaan we dieper in op de behoeften voor deze nieuwe stadswijk. Steeds op een ander thema en met andere doelgroepen. Ook geven we door middel van verschillende nieuwe technieken meer inzichten over de toekomst.

Impressie Knoop XL: Stationsplein Zuid — © KCAP

Expo Knoop XL 'Stad in beweging' 2021 — © Ken Giang

Expo Knoop XL 'Stad in beweging' 2021