Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Je kiest, maar wat?!

Een kaartspel voor jongeren om het gesprek te openen over keuzes die zij maken, de verschillende manieren van reageren en de mogelijke gevolgen.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Je Kiest, Maar Wat?!

Jongeren in de pubertijd richten zich vaak op de korte termijn gevolgen van hun keuzes. Je kiest, maar wat!? laat hen op speelse wijze stilstaan bij mogelijke langetermijngevolgen en opent een gesprek over motieven die ons drijven.

Een kwestie van kiezen.

Jongeren -en met name pubers- staan soms onbedoeld voor keuzes die de rest van hun leven zouden kunnen beïnvloeden. Met hun beperkte levenservaring, nog niet uitontwikkelde hersenen en met druk vanuit de omgeving kunnen ze beslissingen nemen waar ze later spijt van hebben.

Goedgelovigheid, verliefdheid, angst en schaamte kunnen in de weg staan bij het vragen om hulp van buitenaf.

Je kiest, maar wat?! komt voort uit een ontwerpvraag van jeugdzorg: Hoe jongeren bewuster te maken van mogelijke langetermijngevolgen van de keuzes die ze maken. Het spel richt zich op de verschillende motieven die achter keuzes liggen en laat jongeren hierover samen in gesprek gaan.

Het spel is bijna uitontwikkkeld en wordt in de laatste test variant getoond tijdens deze Dutch Design Week.

Presentatie testversie op de DDW '22

Tijdens de DDW '22 laten Garage2020 x Studio Kim Haagen de laaste testversie van het spel zien en wordt de bezoeker uitgenodigd om het spel te spelen en deel te nemen aan het ontwerpproces door verbeterpunten of dillema's aan te leveren welke meegenomen kunnen worden in de uiteindelijke variant van het spel.

We kijken er naar uit u te zien bij de expositie Something Bigger in de Schellens Fabriek!