Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Waag Talks: Staat van de Burgerwetenschap

In deze editie van de Staat van de Burgerwetenschap op DDW onderzoeken we wat er nodig is om kennis te democratiseren.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Waag

Tijdens de Staat van de Burgerwetenschap op DDW onderzoeken we wat er nodig is om kennis te democratiseren. Hoe kunnen burgerwetenschappers en wetenschappers met elkaar samenwerken? Wat hebben burgerwetenschappers van beleidsmakers nodig? En wat kunnen meetgemeenschappen van elkaar leren?

De Staat van de Burgerwetenschap

Burgerwetenschap is in opkomst en meetgemeenschappen worden door steeds meer overheden en bedrijven als gelijkwaardige gesprekspartners gezien. Dat is maar goed ook, want burgers zijn zelf de belangrijkste experts over hun eigen leefomgeving.

In deze editie van de Staat van de Burgerwetenschap op DDW onderzoeken we wat er nodig is om kennis te democratiseren. Hoe kunnen burgerwetenschappers en wetenschappers op een bevredigende manier met elkaar samenwerken? Wat hebben burgerwetenschappers van beleidsmakers nodig? En wat kunnen meetgemeenschappen in het land van elkaar leren?

De meetup start met een panelgesprek tussen een burgerwetenschapper, wetenschapper en beleidsmaker. Vervolgens gaan we in workshops uit elkaar. Het belooft een interactieve bijeenkomst te worden waar het uitwisselen van kennis en ervaringen centraal staat. Aan het einde van de workshops volgt een speciale rondleiding langs de DDW-tentoonstellingen in het Klokgebouw en een borrel.

Programma

Programma
14:00 tot 14:45 uur - Panel met :
- Jean-Paul Close (AiREAS)
- Joyce van Geenen (omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant)
- Emiel Rijshouwer (Erasmus Universiteit)
Moderatie door Kathalijn Vergeer
15:00 tot 15:45 uur - Workshops:
- Storytelling met data door Douwe-Sjoerd Boschman
- Public Stack door Max Kortlander
- Smart Citizen workshop door Maarten van Veen
16:00 tot 17:00- Rondleiding door Klokgebouw inclusief Waag-installaties
17:00-18:00 uur - borrel in Klokgebouw

Dit evenement wordt georganiseerd op de Dutch Design Week in het kader van de route ‘Smart, Liveable Cities’ van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).