Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Spaces for Well Being

Gemoedstoestanden positief beïnvloeden met behulp van zintuiglijke ruimtes

Dit project was onderdeel van DDW 2022
A+N - Spaces for Well Being — © Ronald Smits

Met Spaces for Well being ontwikkelen we op onderzoek gebaseerde ruimtes die bijdragen aan individuele gezondheid en geluk. Op basis van verschillende ruimtelijke elementen, materialen en installaties creëren we zintuiglijke ervaringen die je gemoedstoestand positief beïnvloeden.

Zintuiglijke ruimtes die je gemoedstoestand beïnvloeden

Met welzijn als steeds grotere zorg voor de huidige samenleving, is ons doel om interieurs en ruimtes te ontwikkelen waarvan bewezen is dat ze bijdragen aan individuele gezondheid en geluk.

Het Covid-tijdperk heeft duidelijk gemaakt dat de fysieke omgeving waarin we werken en leven een grote impact op ons heeft. Wie herinnert zich niet het thuiswerken tussen kinderen die rondrennen of dat je juist de drukte op kantoor miste? Rust vinden tijdens een natuurwandeling of bewust weer genieten van de drukte van de binnenstad. Covid heeft ons leven geïsoleerd en gedigitaliseerd, waardoor we ons meer en meer bewust zijn van de hoeveelheid zintuiglijke prikkels om ons heen nu de wereld zich weer opent.

Met Spaces for Well being beogen we de fysieke omgeving te laten passen bij je gemoedstoestand. Ruimtes die het gemakkelijk maken om te voelen en te ervaren in welke stemming je bent of welke je nodig hebt. Geïnspireerd door de natuur creëren we totaal ruimtes, gebruikmakend van materialen, installaties en zintuiglijke elementen. Hier worden de zintuigen op een optimale en onbewuste manier gestimuleerd om een bepaalde stemming te versterken.

A+N - Spaces for Well Being — © Ronald Smits

Sensorial Experience Studio Kontou & Marthe Biezen — © Today's Brew

Sensorial Experience Studio Kontou & Marthe Biezen