Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) PrettyPlastic launches a new facade tile for high-rise and prefab buildings.

Building from waste

Dit project was onderdeel van DDW 2022
New Pretty Plastic tiles for high-rises — © Bureau SLA - we are architects

Pretty Plastic ontwerpt en produceert duurzame bouwmaterialen van 100% gerecycled PVC, afkomstig van oude kunststof kozijnen, regenpijpen en dakgoten. De façade tegels van Pretty Plastic zijn volledig gecertificeerd en worden toegepast bij bouwprojecten over de gehele wereld.

Pretty Plastic ontwikkelt nieuwe tegel

Na de succesvolle en veelbekroonde introductie van de Pretty Plastic tegel tijdens de Dutch Design Week in 2017, presenteren wij nu een volledig nieuwe façadetegel. De tegel is ontworpen door architect Peter van Assche en de ontwerpers Reinder Bakker en Hester van Dijk, de oprichters van Pretty Plastic. De nieuwe tegel is speciaal ontwikkeld voor geprefabriceerde bouwprocessen en daarmee tevens zeer geschikt voor hoogbouw.
Met deze nieuwe tegel ontwikkelt Pretty Plastic een uniek product dat naadloos aansluit op de ontwikkelingen en eisen die gesteld worden aan circulair bouwen. In combinatie met een achterwand constructie gemaakt van gerecycled aluminium, vormt de tegel een slimme en duurzame oplossing voor geventileerde geveltoepassingen. Het ontwerp van de tegel is dusdanig dat het in verschillende posities op de gevelelementen kan worden geplaatst. Samen met een gevarieerd kleurenpatroon levert dit een veelzijdig en in het oog springend effect op.

Uitbreiding van het kleurenpalet

Tijdens de Dutch Design week presenteert Pretty Plastic ook de uitbreiding van het kleurenpalet van de originele tegel. Naast de succesvol gelanceerde reeks van grijze tegels in vier verschillende tinten, voegen wij nu drie nieuwe kleuren toe aan ons assortiment: terracotta, groen en oker. Deze kleuren zijn beschikbaar in drie verschillende tinten. In combinatie met de grijze tegels ontstaan erop deze manier oneindig veel mogelijkheden voor het ontwerpen van unieke kleurpatronen voor gevel- en dakconstructies.

New colour ranges for Pretty Plastic — © Overtreders W

New tiles suitable for pre-fabricated production — © Bureau SLA - we are architects

Tiles can be used in different configurations