Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) SORRY WE'RE OPEN

‘SORRY WE’RE OPEN’’, is een gecureerde expo van collectible design, kunst en mode, geïnspireerd op de Nederlandse volkswijken en 'voortuintjes-cultuur

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Onno Adriaanse
Hugo Beheregaray
Pierre Castignola
Paul Coenen
Diego Faivre
Yamuna Forzani
Tijs Gilde
Niels Hoebers
Tessa Koot
Nightshop
Yoon Shun
Tim Teven
Dea Uk Kim
Ward Wijnant

HOUSEWEST_ presenteerd, SORRY WE'RE OPEN

HOUSEWEST_ markeert sinds 1926 de entree van Woensel West en zal de laatste incarnatie zijn van het oude Bastiaans gebouw, voordat ook deze plaats zal moeten maken voor een nieuwbouw toren[tje] met commerciële plint. Als laatste groet aan wat eens was, opent HOUSEWEST_ tijdens deze DDW haar deuren voor het publiek met een eerbetuiging aan alle helden en strijders van onze Nederlandse volkswijken.

Lange tijd, heeft Woensel West, met haar rauwe imago en dames van lichte zeden, de rug recht kunnen houden als een van de onvervalste volkswijken van Nederland. Geboren Eindhovenaren en medelanders deden het tientallen jaren op hun eigen manier totdat ook zij het hoofd moesten bieden aan de veranderende tijden. Nieuwe invloeden en nieuwe buren, Woensel West heeft het allemaal voorbij zien komen en al dan niet gelaten geaccepteerd en uiteindelijk toch gezellig eigen gemaakt..

‘SORRY WE’RE OPEN’’, is een gecureerde expositie geïnspireerd op de Nederlandse volkswijk en haar ‘voortuintjes cultuur’. Een nieuwe blik op plastic tuinstoeltjes, de bekende grind paaltjes en het gegalvaniseerde staal van de straatlichten dit alles overgoten met een sausje van bedenkelijke moraal..