Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Infinity Of The Artificial Skin

Phygital fashion

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Total collection of 10 genesis pieces — © LABELEDBY.

Met Infinity Of The Artificial Skin onderzoeken we hoe ‘phygital’ fashion een rol kan spelen als de virtuele wereld en realiteit door elkaar zullen lopen.

Wat is phygital fashion?

Phygital fashion is fashion voor zowel de virtuele wereld als voor realiteit. Phygital een combinatie van de twee woorden: PHYsical and diGITAL

Waarom phygital fashion?

Met Infinity Of The Artificial Skin onderzoeken we hoe ‘phygital’ fashion een rol kan spelen als virtueel en realiteit door elkaar lopen. Volgens Zuckerberg, is internet aan het veranderen van een 2D naar een 3D ervaring. We kunnen ons dan ook voorstellen dat als we parallel in een digitaal universum leven, dat het invloed heeft op onze (digitale) identiteit. Ieders verbeeldingskracht wordt gerekt en we kunnen zelf bepalen hoe we eruit willen zien en wat we uitstralen. Maar wat voelt goed of gek als onze tastbare perceptie veranderd? Infinity Of The Artificial Skin bestaat uit 10 NFT Genesis pieces, met 990 gegenereerde variaties. LABELEDBY. Maakt zowel het digitale kledingstuk dat gedragen kan worden in de Metaverse maar ook het identieke fysieke stuk dat geëxhibeerd kan worden of gedragen op een catwalk. De prints die te zien zijn in de stukken worden gegenereerd door unieke algoritmes. Om deze goed tot zijn recht te laten komen is er in de fysieke stukken 3D print gebruikt waardoor bepaalde vormen van algoritmes duidelijk zichtbaar zijn.

IOTAS PIECE 10 — © LABELEDBY.

IOTAS PIECE 4 — © LABELEDBY.