Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Landscape Literacy

Een landschap is niet groen

Algorithmic Aided Landscaping — © XAARCHVIE

Sluit je ogen en beeld je eens in hoe een natuurlijk landschap eruit zou moeten zien. Inderdaad, groen. Deze verbeelding hebben we te danken aan de vroege schilderkunst, waarbij schilders ons leerden het landschap te waarderen.

Een ander perspectief

Gaandeweg nam de invloed van de mens op het landschap toe en moesten we haar schoonheid opnieuw leren zien. Dit inspireert tot op de dag van vandaag om het thema ‘landschap’ verder te ontdekken. Het landschap vormt de spiegel van onze aanwezigheid. Het is het doek waarop de wereld van morgen wordt geschilderd.

Over Next Nature

Next Nature is een netwerk van makers, denkers, educators en supporters. Met leden in 44 landen, is Next Nature het internationale netwerk voor een ieder die geïnteresseerd is het debat over onze toekomst. In 2022 heropent Next Nature het iconische Evoluon in Eindhoven, als ontmoetingsplaats en presentatie plek voor de wondere wereld der techniek, de spitsvondigheid en creativiteit van design en innovatie, over mens en maatschappij die steeds meer versmolten raken met technologie.
West area, Evoluon, Noord Brabantlaan 1A , Map No. C1
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Toiletten aanwezig