Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Secrid Talent Podium

Ondersteunt de nieuwe generatie productontwerpers

Dit project was onderdeel van DDW 2022

In deze tentoonstelling geeft Secrid het podium aan elf veelbelovende ontwerpers. Secrid en Dutch Design Foundation werken hier samen aan de ondersteuning van ontwerpers met een duurzame en holistische kijk op productdesign.

Industriële Evolutie

De manier waarop producten worden gemaakt en gebruikt, is toe aan een drastische verandering. Sinds de Industriële Revolutie en de verhuizing van fabrieken naar lagelonenlanden, is massaproductie van goederen met een lage prijs en een korte levensduur de norm geworden. Tegenwoordig weten we dat de gevolgen hiervan desastreus zijn: de negatieve impact van ons productie- en consumentengedrag maakt de natuur, de aarde en onszelf kapot. De industrie kan niet worden gestopt, maar wel veranderd. Het is tijd voor een overgang naar de Industriële Evolutie. De algemene richtlijn daarvan is eenvoudig: ieder nieuw product moet beter zijn dan de voorgaande generaties. Een industrie die bijdraagt aan een gebalanceerde aarde en een duurzame samenleving. Ontwerpers spelen hierin een cruciale rol.

Ondersteunen van talent

Secrid Talent Podium zet elf veelbelovende productontwerpers in de spotlight die zich inzetten voor een evolutie in de industrie, ieder vanuit hun eigen vakgebied en expertise. Elk van hen wordt ondersteund met een geldbedrag van €7.777,77. Een verwijzing naar Secrid’s zeven invalshoeken voor holistisch ontwerp. Daarnaast krijgen de ontwerpers de mogelijkheid tot coaching aangeboden.

Zeefier
Stonecycling
Studio Merle Bergers
Simon Dogger
Don Yaw Kwaning
Sheltersuit
Studio Viverdie
Occony
A+N
Living Light
Mapu Speakers (winnaar What Design Can Do Challenge 2021)

Secrid gebruikt dit podium ook nieuw ontwerptalent te leren kennen. Kom naar een van onze komende evenementen of neem contact met ons op: impactfund@secrid.com.

Ben jij een ontwerper met passie voor duurzaamheid, op zoek naar inspiratie, netwerk en ondersteuning? Dan willen we je ontmoeten. Kom naar onze LIVE Talk op 28 oktober: Secrid Talent Podium LIVE.
Meer info: https://ddw.nl/en/programme/9416/secrid-talent-podium-live

Secrid is ook wereldwijd partner van de 'Make It Circular Challenge', een ontwerpwedstrijd van What Design Can Do. Je bent uitgenodigd om je idee of productinnovatie in te dienen.