Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Masters Textile Design - LUCA School of Arts BE

Ruimte voor verhalen

Camille Paroissien en Marjolein Minnaert ‚ÄĒ ¬© Carina Diepens

Tentoonstelling Masters onderzoeksprojecten 2022
Textielontwerp LUCA School of Arts Ghent, BE
Deelnemers: Michaela Armani - Emma Bellengé - Helena Cnockaert - Annelien Kiekens - Céline Lambrechts - Marjolein Minnaert - Lize Mussche - Camille Paroissien - Paulien Ribbens - Jana Visser

Innovatieve ontwerp- en kunstpraktijken in de kruisbestuiving tussen kunst en design.

Projecten in textiel geplaatst in een breed onderzoekskader: textiel als materiaal maar ook als medium om culturele waarden, betekenissen en tijdgeest te vertegenwoordigen, binnen het veld van kunst en design en de cross-overs daartussen. De thema's zijn divers en hebben betrekking op verschillende contexten waarin textiel een rol speelt. In de projecten van de masters, is textiel speels, tegendraads, kritisch, een open medium dat zich verweeft met andere disciplines en inspeelt op een complexe wereld. Realiteit en verbeelding spelen haasje-over en gaan er af en toe vandoor met sciencefiction. Vandaag vertellen de masters Textile Design 2022 hun eigen verhaal.

Play video

Over MA Textile Design LUCA School of Arts Ghent BE

LUCA School of Arts is de enige hogeschool in Vlaanderen die exclusief gewijd is aan kunst en design. Textielontwerp, campus Sint-Lucas Gent, kenmerkt zich door een onderzoekende openheid. De disciplinaire grenzen worden verlegd, zowel technisch als inhoudelijk, en de artistieke meerwaarde van de textieltaal wordt benadrukt. De onderzoeksprojecten hebben betrekking op een steeds veranderende samenleving, wat betekent dat de discipline en mentaliteit van aanpak voortdurend evolueren.

Helena Cnockaert ‚ÄĒ ¬© Carina Diepens

Emma Belleng√© ‚ÄĒ ¬© Carina Diepens

Paulien Ribbens ‚ÄĒ ¬© Carina Diepens

Helena Cnockaert

Partners