Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Living Systems,

an alternative perspective on change

Living Systems — © Lizan Freijsen

'Living Systems, an alternative perspective on change', omvat 4 banners van 250-300 cm met een assemblage van textiel gecombineerd met tekst en gepresenteerd in een buitenruimte van Sectie-C.
Een kleine publicatie navigeert door het veld en informeert over de kleine en onzichtbare wereld.

'Living Systems, an alternative perspective on change', 4 banners met textiel en tekst.

Studio Lizan Freijsen is gefascineerd door het 'levende oppervlak', waar mossen en schimmels harde materialen als beton en stenen muren transformeren. Onze poging is om schimmels en vochtplekken uit onze dagelijkse omgeving te bannen.
Het veranderen van iets lelijks in producten van waarde is Freijsen's manier om te recyclen wat al aanwezig is.

In deze tijd van bezinning wil ik pleiten voor onthaasten, reflecteren en gelaagdheid. De behoefte aan verandering is dringender en sterker dan ooit. Waar zachtheid het hardst nodig is, kan mijn werk een rol spelen, bijvoorbeeld in zorginstellingen, kenniscentra, laboratoria en in politieke gebouwen.

Met mijn werk wil ik bijdragen aan de waardering van cyclische processen en inzicht in de onzichtbare wereld van de schimmels.
Het delen van informatie kan het gedrag van mensen mogelijk veranderen om zo een gezonder klimaat voor alle wezens te creëren.

Play video

Over Studio Lizan Freijsen

Studio Lizan Freijsen (Rotterdam) laat zich inspireren door vormen van verval in onze dagelijkse omgeving. Het zichtbaar maken en teruglezen van tijd in cyclische processen is een levenslange fascinatie.
Verval, slijtage en groei worden vertaald in unieke handgetufte tapijten voor de vloer, hoek en wand. De ontwerpen zijn onder andere gebaseerd op de rijke vormentaal van korstmossen en schimmels, waarbij het thema "tijd" centraal staat.