Zoeken

Sluit zoeken
Class of 22

(Archief) Felt Like

WdKA X In-Zee

Dit project was onderdeel van DDW 2022
FELT LIKE

FELT LIKE is een experimenteel onderzoeksproject van derdejaars studenten Product Design van de Willem de Kooning Academie in samenwerking met In-Zee. Ze verkenden de grenzen en de mogelijkheden van PET-Felt, een viltachtig materiaal gemaakt van minimaal 60% gerecycled plastic.

Een experimentele benadering van een onbekend materiaal

PET Felt heeft niet alleen de eigenschap het omgevingsgeluid te verminderen, het materiaal kan nog veel meer bijdragen dan dat.
Als imitatie-vilt is het materiaal zacht en flexibel. Maar omdat de grondstof kunststof is, gemaakt van minimaal 60% gerecycled PET, heeft het nog steeds alle kenmerken van kunststof materialen.
De ontwerpers zien talrijke mogelijkheden om de creativiteit aan te wakkeren door de materialiteit van het PET Felt te onderzoeken. Bij het hands-on onderzoek wordt er gedeconstrueerd, gereconstrueerd, worden fouten omarmd en toevalligheden gewaardeerd. Zo kan het materiaal omgevormd worden tot iets nieuws en worden bepaalde materiaal-eigenschappen benadrukt, zowel esthetisch als functioneel.

What it FELT LIKE to us

Wij als klas zijn trots op onze verschillen in stijl en werkwijze. In deze tentoonstelling willen we deze kracht gebruiken om de eindeloze mogelijkheden en toepassingen van PET Felt van In-Zee te laten zien.
Aan het begin van het schooljaar kregen we dit voor ons onbekende materiaal. Het was aan ons om het materiaal in zijn huidige staat te onderzoeken, maar ook te experimenteren met de toekomstige mogelijkheden.
Hoewel alle 31 studenten dezelfde opdracht hebben gekregen, en soms zelfs dezelfde machines gebruiken, is geen enkel resultaat van de experimenten hetzelfde. Op de presentatie 'Felt Like' tonen we ieders individuele aanpak, stijl en visie.

Andere deelnemers

Class of 22

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Class of 22