Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Living LAB 040 Café | CurioCity for Future Living

Ben jij actief in de creatieve indsutrie of in de bouw? Kom dan naar het Living LAB 040 Café en ga samen met ons op zoek naar de stad van morgen!

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Living LAB 040 — © LL040 BV | Kaiser VR

Het Living LAB 040 is een broedplaats waarin op zoek gaan naar de antwoorden op de grootschalige uitgagingen waar we voor staan. Hoe? Met de realisatie van een stukje wijk, 119 ontdek-woningen in een experimenteel gebied, samen met bedrijven, gemeente, kennisinstellingen en bewoners van de stad!

De opening van Expodium CurioCity for Future Living

Het Living LAB 040 is van een ambitieus plan op papier uitgegroeid tot daadwerkelijke realisatie van eerste experimenten! Daarom vindt het tweede Living LAB 040 Café plaats op het Expo-terrein van het LAB zelf.
Hier nemen we onze bezoekers mee in ons avontuur. We gaan met elkaar in gesprek, delen kennis en eerste resultaten. Het fysieke LAB met eerste experimenten vormt daarbij het decor.

Dit is de eerste keer dat we het terrein open stellen voor het (zakelijke) publiek. We nodigen jou van harte uit om hierbij aanwezig te zijn!

We vertellen deze middag niet alleen waarom we dit initiatief zijn gestart en waarom initiatieven als deze, hard nodig zijn in deze bizarre tijden. We maken zichtbaar en tastbaar waar we samen met alle pioniers aan werken. We delen wat we hebben geleerd, onze successen, maar ook wat er (nog) niet is gelukt. Want door open te delen, komen we samen verder.
We nemen nieuwe partijen mee in de kansen die hier liggen om ook aan te sluiten en mee te experimenteren.

Living LAB 040 Café #2

Het Living LAB 040 Café is een plek om gelijkgestemden te vinden, om met elkaar het gesprek te voeren, om elkaar te inspireren, te debatteren en om samen grenzen te verleggen. We stippen onderwerpen aan die niet altijd even makkelijk, maar wel noodzakelijk zijn.

Verantwoording Nemen
In het Living LAB 040 werken we met 5 innovatiepijlers. Deze editie van het Living LAB Café staat in het teken van de innovatiepijler 'Verantwoording nemen'. Nu meer dan ooit is het van belang dat wij ons bewust zijn van onze invloed op de aarde en hoe we zelf een positieve verandering teweeg kunnen brengen. Maar wat is verantwoording nemen? Wat kun jij doen of doe jij al? En wat zijn de verschillende routes die we samen kunnen bewandelen?

Programma

Sprekers worden binnenkort bekend gemaakt. Het globale programma ziet er als volgt uit:

14:00uur - Ontvangst
14:30uur - Opening door Jos Lichtenberg & Monique Donker
14:45uur - Diverse presentaties
15:30uur - Rondleiding op locatie
16:30uur - Debat
17:30uur - Borrel

Het event vindt plaats op en in de buurt van het Living LAB 040. Deelnemers ontvangen van te voren informatie over de precieze locatie, routebeschrijving etc.

Deelnemen
Deelname aan dit event is kostenloos. Bij no show brengen wij echter €75,- excl btw in rekening om de gemaakte kosten te kunnen dekken. Bij inschrijven aanvaardt u deze voorwaarden.

Zien we jou 25 oktober?

Play video
Sfeerbeeld Living LAB Café #1