Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) New place for all species in Strijp-S

Stap een toekomst binnen waar natuur, mens en technologie samen floreren

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Team picture — © Unknown

De huidige thuisbasis van de Yksi Expo (Torenallee 22-04) maakt begin 2023 plaats voor een nieuwe stichting. De ruimte van 600 m2 zal dienen als een hub voor ontwerponderzoek, interdisciplinaire samenwerking, inspiratie en realisatie; een levende illustratie van een bloeiend lokaal ecosysteem.

Een plek om samen een toekomst te tonen en te creëren

Yksi Expo gaat veranderen. Per 1 januari 2023 neemt een multidisciplinaire groep jonge professionals de stichting over. Met een nieuwe naam en een nieuwe betekenis. Meer nog dan nu wordt deze ruimte een 'living lab', een dynamische omgeving om samen de toekomst te ontdekken en te verkennen. 'We willen locals, ontwerpers, onderwijsinstellingen, liefhebbers, zowel mensen als andere diersoorten, welkom heten om samen de toekomst te maken.;

Onder meer collaboratieve ontwerpende onderzoeksprojecten, tentoonstellingen, performances en workshops maken deel uit van het initiatief. Deze projecten en activiteiten gaan allemaal uit van het principe dat natuur, mens en technologie samen floreren. Een van de speerpunten wordt een more-than-human centered ontwerp, waar we rekening houden met het hele ecosysteem. Als sneak preview toont Iris Bekkers, een van de initiatiefnemers, haar project 'My non-human neighbor'.

In de natuur is samenwerking tussen organismen essentieel; op dezelfde manier gaan we samenwerkingen aan met tal van organisaties, individuen en kennisinstellingen zoals het gemeentehuis van Eindhoven en de afdeling Industrial Design aan de Tu/e.