Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Beyond Zero - inspiration to reverse climate change

Ben je toe aan inspiratie, motivatie en concrete handvatten op het gebied van klimaat? En is het tijd voor actie? Dan is dit event iets voor jou!

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Beyond Zero tells a powerful and hopeful story — © https://100monthstochange.nl/

Dit event biedt voor iedereen met klimaatambitie een stevige inspiratie boost en concrete handvatten om te versnellen in het klimaatwerk. Kom naar onze experience en raak samen met jouw collega’s, leiders, mede-studenten en/of klanten geïnspireerd door een uniek verhaal van een klimaatpionier!

Inspiratie, motivatie en concrete handvatten op het gebied van klimaat. Tijd voor actie!

Fontys Hogeschool, organiseert samen met het platform 100 Months to Change de experience ‘Beyond Zero – inspiration to reverse climate change’ tijdens de DDW22.

Dit event biedt voor iedereen met klimaatambitie een stevige inspiratie boost met de filmdocumentaire Beyond Zero en concrete handvatten om te versnellen in het klimaatwerk. Kom op 28 oktober naar onze experience en raak samen met jouw collega’s, leiders, mede-studenten en/of klanten geïnspireerd door een uniek verhaal van een klimaatpionier!

Fontys Hogeschool, met twee Centers of Expertise (Sustainability & Circularity and High Tech Systems & Materials), wil met het MKB een duurzame toekomst creëren voor iedereen. Wij willen het MKB steunen met mensen, tools en middelen om duurzaam ondernemen mogelijk en financieel aantrekkelijk te maken. Om samen sterker te groeien en ook bij tegenslag door te gaan.

Beyond Zero

‘Beyond Zero tells a powerful and hugely hopeful story about what it means to build a business around restoring the earth and just why we must reimagine capitalism to heal the world - and ourselves'

‘Beyond Zero offers an inspirational roadmap for how business can reverse climate change'

De award winning docu-film Beyond Zero vertelt het verhaal van klimaatpionier Interface: een zeer vervuilend productiebedrijf is getransformeerd naar een bedrijf dat nu klimaatpositief is. Dit onopvallend internationaal opererende productiebedrijf begon 25 jaar geleden met een opvallende klimaatmissie en slaagde erin te transformeren van vervuilend beursgenoteerd bedrijf naar een klimaatpositief bedrijf. Dit verhaal biedt elke professional inspiratie om een bijdrage te leveren aan het klimaatvraagstuk. Het geeft hoop dat het mogelijk is om de klimaatdoelen te realiseren en motiveert tot het nemen van extra klimaatstappen.

Over de organisatie

De toekomst is duurzaam en circulair! Fontys Hogeschool wil met haar onderwijs en onderzoek hieraan bijdragen door studenten op te leiden tot duurzaamheidsprofessionals.
We werken aan de transitiepaden die potentieel hebben voor een regeneratieve economie, waarin natuurlijke kringlopen weer gesloten worden. Dat betekent dat er een andere mindset, waarden en gedrag nodig is. Daartoe ontwerpen we nieuwe businessmodellen en tools die de sociale, technische en economische transformatie versnellen. Wij zien deze experience als een inspirerend middel om duurzaam en circulair denken en doen te versnellen.

100 Months to Change is een wereldwijd platform van klimaatprofessionals die willen versnellen om de klimaatdoelen van 2030 te behalen. Samen met partners gaan we in Nederland 1 miljoen professionals inspireren en versterken in hun klimaatwerk. We verzamelen data over de ideeën die deze professionals willen realiseren en wat ervoor nodig is om daarin te versnellen. In oktober is er nog 87 maanden tijd en door samen te leren transformeren kunnen we dat steeds sneller. Goed voor de hele samenleving.

BioArt Laboratories, Yksi Expo, Eindhoven Engine and TUe ondersteunen dit initiatief.