Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Inclusive Society

(Archief) How to Tell a Herstory

Sommige verhalen worden nooit verteld. Ook al verdienen ze het om gehoord te worden. Dit is een ruimte om de geschiedenis opnieuw te vertellen.

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Maria Julia Serra courtesy of the Serra Family

How to Tell a Herstory is een uniek platform, tool en workshop voor het vertellen van verhalen over vrouwen, om te getuigen en hun ervaringen te vieren. De kern van dit project wordt gevormd door vrouwelijke verhalenvertellers en hun verhalen over liefde, saamhorigheid en migratie.

Sommige verhalen worden nooit verteld. Ook al verdienen ze het om gehoord te worden.

Ons doel is een ruimte te creëren voor kritische reflectie over gender, migratie en familiale machtsstructuren door de lens van alledaagse fotografie. We onderzochten de mogelijkheden voor het vertellen van verhalen door deze foto's te combineren met een op maat gemaakte machine learning tool, gemaakt in samenwerking met technoloog Babusi Nyoni. Elk verhaal begint met een paar foto's van het onderwerp van het verhaal, geselecteerd door de verteller en geüpload naar onze Herstory Tool. De tool leest de foto's met behulp van objectdetectie, nabijheids- en sentimentanalyse en geeft vervolgens de verhalenverteller wat inzichten over de foto’s en wat structuur in het verhaal. Het resultaat is een Herstory in de vorm van een visuele essay met tekst, foto's en annotaties. Via een openbare oproep nodigden we mensen uit om deel te nemen aan workshops storytelling, met de nadruk op migrantenvrouwen. De workshops werden geleid door fotokunstenaar Ebru Aydin en gehouden in De Voorkamer, een culturele ontmoetingsplaats in Utrecht. De resulterende visuele verhalen maakten deel uit van een installatie in De Voorkamer, gemaakt in samenwerking met textielkunstenaar Marjolein van der Wal.

Workshop in De Voorkamer — © Sana Mulay

Workshop in De Voorkamer — © Sana Mulay

Workshop in De Voorkamer — © Sana Mulay

Workshop in De Voorkamer

Andere deelnemers

Embassy of Inclusive Society

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Inclusive Society