Zoeken

Sluit zoeken
Embassy of Inclusive Society

(Archief) Precious Burden

Dit project was onderdeel van DDW 2022
Anne Lakeman

Als autistisch ontwerper voel ik me verplicht om zoveel mogelijk bij te dragen met het overbrengen van kennis op een manier die compassie kan opwekken voor de mensen die ermee te maken hebben. Met mijn set objecten probeer ik een glimp te laten zien van wat het betekent om autistisch te zijn.

Krijg een kijkje in een leven met autisme

Het hebben van een mentale beperking is zwaar en het is erg moeilijk ermee om te gaan in je dagelijkse leven zonder steun en medeleven van de mensen om je heen. Hoe makkelijk of juist moeilijk het leven met een mentale beperking is, hangt dan ook voor een groot deel af van het begrip en de acties van anderen.

Nog te vaak worden mensen met een mentale beperking niet goed begrepen in onze maatschappij. Door kennis en inzichten te delen, wil Asefeh Tayebani, zelf een ontwerper met autisme, zoveel mogelijk positief bijdragen en mensen die te maken hebben met beperkingen helpen.

Met haar objecten biedt Tayebani een kijkje in het leven met autisme. Ze is ervan overtuigd dat dit werk haarzelf, en wellicht ook anderen met een mentale beperking, in staat zal stellen om te voelen dat ze ertoe doen. Om te zien dat hun beperking geen 'hokje' is waarin ze zich moeten verstoppen.

Play video

Andere deelnemers

Embassy of Inclusive Society

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Embassy of Inclusive Society