Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '22

Ik hou van Holland

‘Ik hou van Holland’ is een multimedia-installatie over Nederland in al zijn knulligheid.

Een overzichtsfoto van Ik hou van Holland — © Madeleine Ward

Er wordt gespeeld met woordgrappen, stereotypes en vunzige vergelijkingen vanuit de observaties en associaties van de maker. Door herkenbare objecten en symbolen te vervormen en op te blazen beland je bij ‘Ik hou van Holland’ in een humoristisch spektakel.

Oud-Holland versus Nederland

De uitingen van de Nederlandse cultuur wordt bij deze expositie onder de loep genomen en op absurde wijze samengevoegd. Denk hierbij aan voorwerpen die typisch Nederlands zijn, zoals een (onnatuurlijk grote gouden) klomp. Maar ook minder typische voorwerpen en onderwerpen. Zo staat de lente in Nederland bekend als een liefelijk en onschuldig seizoen. Wanneer de chocoladepaaseitjes weer te koop zijn en de kalfjes net worden geboren hangt niet alleen de liefde in de lucht, maar des te meer de geur van net bestoven bloemetjes en seksende dieren.

Met dit werk geeft Madeleine een verbeelding van Nederland vanuit haar optiek, met een knipoog.

Over Madeleine Ward / MadeKunst

Madeleine Ward is een beeldende kunstenaar met een studieachtergrond in illustratie. Met felle kleuren en grafische kleurvlakken verbeeldt zij haar onderwerpen op het papier. Die onderwerpen kunnen ver uiteenlopen, denk hierbij aan het oude Holland, zelfportretten ende verhoudingen tussen stedelijke en dorpse mensen. Maar wat vrijwel altijd terug te vinden is haar eigenwijze karakter en gebruik van humor en satire.
Een foto van de 'Koema Sutra' en de gehaakte klomp — © Madeleine Ward
Station area, Design Perron, Fuutlaan 12 , Map No. F6
Map wordt geladen...
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig