Zoeken

Sluit zoeken
Class of 22

(Archief) BRIC-À-BRAC

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Door de roerige tijden startten de alumni van Fontys Academy of Art, Communication & Design hun projecten vanuit hun innerlijke wereld. Rakend aan maatschappelijke kwesties gebruiken zij een nieuwe blik op de toekomst als verbindende factor. Dompel jezelf onder in deze samenkomst van ervaringen.

ArtCo De Class of 22

Eva van de Sande - Public Hair
Public Hair is een onderdeel van het project EVA, waarbij Eva zich bezighoudt met de vraag: ‘In hoeverre is mijn lichaam van mij wanneer ik het constant aanpas aan schoonheidsidealen en meningen van anderen?’ In haar projecten werkt zij op kritische, onderzoekende en autobiografische wijze aan dit universeel probleem, en wakkert zo een discussie aan. Het belangrijkste in haar werk vindt zij om nauw samen te werken met haar doelgroep, en een veilige plek te creëeren om te verbinden en te discussieren.

Frans Roets - Beeldtaal
Dit project gaat over de beeldtaal van tattoos die vertaald wordt naar ruimtelijke, keramieken beeldjes. Hoe werken deze normaal gezien platte ontwerpen binnen een andere context? Het idee is om de keramieken beelden te gebruiken als referentie voor een tattoo, net zoals bij de flash sheets van de oude meesters. Deze worden vervolgens weer vertaald van een ruimtelijk ontwerp naar een plat ontwerp.

Jeanne Shaw - Botanibooth
Een interactieve audiovisuele installatie in samenwerking met planten.
Ik gebruik de elektrische ladingen van de planten als input voor audio- en visuele software. Deze opstelling wordt gebruikt voor live optredens waardoor de planten kunnen optreden. Met dit project wil ik de intelligente en fascinerende processen in de botanische wereld in beeld brengen. Om dit te bereiken wilde ik digitale hulpmiddelen gebruiken om de natuur beter te begrijpen.

De afgelopen jaren raakte ik gegrepen door het werken met technologieën als kunstmedium. In mijn ontwerpen ontdek ik graag nieuwe mogelijkheden. Met een achtergrond in ruimtelijk en visueel ontwerp, creëer ik interactieve, sociale en speelse ervaringen.

Lara Bol - Skate Seen
Skate Seen is een serie 3D hybride objecten die dienst doen als skateboardhellingen en fotostudio's (elementen). Ze zijn ontstaan met de wens om meer authentieke foto's te maken. Daarom deed Lara onderzoek naar nieuwe perspectieven en posities om te fotograferen. De objecten worden een architecturale ingreep wanneer ze in de openbare ruimte worden geplaatst.

Wout Peeters - Refraction
Een normale spiegel laat je de ware versie van jezelf zien, confronteert je wellicht met deze waarheid. Maar wat als een spiegel je een andere versie van diezelfde waarheid kan laten zien? Wat herken je van de fragmenten in de spiegel? Wat gebeurt er als je een versie van jezelf ziet waarvan je niet wist dat die bestond? Is die nieuwe versie misschien je ware zelf, of nog een ander deel van je fragmentarische identiteit? Durf jezelf eens van een nieuwe perspectief te bekijken, wie weet zie iets in jezelf waarvan je het bestaan nog niet wist.

Refraction - Wout Peeters — © Wout Peeters

Andere deelnemers

Class of 22

Vorige Volgende

Andere deelnemers

Class of 22