Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Secrid Talent Podium LIVE

Ondersteunt de nieuwe generatie product ontwerpers

Dit project was onderdeel van DDW 2022

Op 28 oktober, midden in de Dutch Design Week, presenteren we een programma voor de nieuwe generatie duurzame productontwerpers. Ben jij een designer met een voorliefde voor duurzaamheid? Ben je op zoek naar meer inspiratie, netwerk en ondersteuning? Dan is dit iets voor jou.

Secrid Talent Podium Live

Deze LIVE Talk is een uitbreiding van het Secrid Talent Podium, een tentoonstelling van veelbelovende ontwerpers tijdens DDW in het Klokgebouw. In deze interactieve Talk bespreken we Secrid's ontwerpvisie en duurzaamheidsdilemma's, en praten we met inspirerende ontwerpers die Secrid ondersteunt. Zij geven inzicht in hun ontwerpbenadering, proces en uitdagingen. Zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Industriële Evolutie

De manier waarop producten worden gemaakt en gebruikt, is toe aan een drastische verandering. Sinds de industriële revolutie en de verhuizing van fabrieken naar lagelonenlanden, is de massaproductie van goederen met een lage prijs en een korte levensduur de norm geworden. Tegenwoordig weten we dat de gevolgen hiervan desastreus zijn: de impact van ons productie- en consumentengedrag maakt de natuur, de aarde en onszelf kapot. De industrie kan niet worden gestopt, maar wel worden veranderd. Het is tijd voor een overgang naar de Industriële Evolutie. De algemene richtlijn daarvan is eenvoudig: ieder nieuw product moet beter zijn dan de voorgaande generaties. Een industrie die bijdraagt aan een gebalanceerde aarde en een duurzame samenleving.

Designdilemma’s

Secrid wordt gedreven door creativiteit, interesse in mensen en een holistische benadering van duurzaamheid. Het assortiment is gebouwd rond één product – de Cardprotector. Al 13 jaar experimenteert Secrid hoe dit ene product steeds ‘beter, duurzamer en waardevoller’ kan worden.
Daardoor staan de kwaliteit en de levensduur van Secrid nu op eenzame hoogte en kan zij nog steeds uitstekend concurreren met de bijna duizend kopieën uit China. Uiteraard is dit proces in de praktijk niet zo simpel als het lijkt, want productontwerp zet je voor complexe vraagstukken.
In deze talk zal Secrid ingaan op enkele designdilemma’s waar zij in de afgelopen jaren mee heeft geworsteld en tot welke keuzes dat heeft geleid.

Make It Circular Challenge

Secrid is wereldwijd partner van de Make It Circular Challenge, een ontwerpwedstrijd van WDCD. Na afloop van dit programma is er ruimte om jouw idee kort te pitchen voor directe feedback. Wie weet zien we jou volgend jaar op ons podium!


Programma 28 oktober 2022

9:00 Inloop met koffie & ontbijt
9:30 Welkom
9:35 – 9:55 Secrid – De Industriele Evolutie (René van Geer)
09:55 - 10:10 Interview met René van Geer over designdilemma’s
10:10 - 10:50 Gesprek met Nienke Hoogvliet (Zeefier), Tom van Soest (Stonecycling), Ermi van Oers (Living Light) en Vivian Erdtsieck (Studio Viverdie)
10:50 - 11:20 Interactive panelgesprek
11:20 – 11:30 Lancering: Make it Circular Challenge (Dagan Cohen, What Design Can Do)
11:30 Einde

Registreer via groene 'Informatie tab'