Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) WEEEF - textile production beyond generations

Van innovatie tot schaalbare productie

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Factory Van Engelen & Evers, Heeze, The Netherland — © De fotomeneer

Een van de oudste textielbedrijven van Europa presenteert de mogelijkheden van jacquard weven en lokale productie voor merken, ontwerpers en (interieur)architecten, van ontwikkeling tot productie met oa de WEEEF collectie bij Kazerne Eindhoven.

Over het textielbedrijf

Het internationaal opererende familiebedrijf E&E ontwikkelt en produceert haar textiel al sinds 1900 in Heeze, Brainportregio Eindhoven. Design, innovatie en vakmanschap staat voorop. Vakmensen werken hier op state-of-the-art machines en met meer dan 25 weefgetouwen. Het creatieve team werkt nauw samen met ontwerpers en met een rijk archief ter inspiratie. Klanten variëren van merken als Burberry, NIKE en Auping, naast architecten en ontwerpstudio’s als Inside Outside, Concrete Amsterdam en Joost+Kiki.
Sinds 2000 is het bedrijf trotse vriend van Design Academy Eindhoven en Hofleverancier, als mede bekroond met het hoogste level in de duurzame STeP-by-Oekotex certificering.

WEEEF collectie

De nieuwste innovaties van het textielbedrijf vind je als gelimiteerde oplage in de WEEEF-collectie: 3D-geweven mode items, wandbekledingen, textiele interieurobjecten en kunstwerken, ontwikkeld in samenwerking met ontwerpers zijn verkrijgbaar via www.weeef.shop en geselecteerde designwinkels zoals Frozen Fountain Amsterdam en Kazerne Eindhoven.

Van ontwikkeling tot schaalbare productie

Merken, designwinkels, (interieur)architecten en ontwerpers worden verrast met de mogelijkheden die de wereld van jacquard weven biedt. Bekijk onze collectie of bespreek hoe toegankelijk het is om een uniek project te realiseren.

EE Exclusives, W hotel Osaka

Marcos Kueh, EE Exclusives

Jacquard for Endless Joy by EE Exclusives

WEEEF 3D woven bag