Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Soft Energy Box

Denk anders: Maak de kleine hoeveelheid energy die je nodig hebt zelf: zachte energie!

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Soft Energy Box, booklet, components — © contrechoc.com

Met de Soft Energy Box kan je bijvoorbeeld smart textile projecten zelf van energie voorzien. Produceer je eigen energie en experimenteer en vergelijk wat je zelf kan produceren met de hoeveelheid energie die we gewend zijn in en om het huis.

The Soft Energy Box....de doos met zachte energie....

The Soft Energy doos bevat speciaal op elkaar afgestemde onderdelen waarmee je je eigen energie kan opwekken en waarmee je rondom "soft energy" energie kan experimenteren.
In de doos zijn drie verschillende hand slinger generatoren te vinden, met en zonder interne lipo batterij en eentje met een zonnecel.
Ook is er een kleine voltmeter toegevoegd, LED's en een geprogrammeerde microcontroller.

Boekje over de mogelijkheden van de Zachte Energie Doos

Bij de doos is een boekje gemaakt waarin allerlei mogelijkheden beschreven staan, die je met de onderdelen zoals de hand slinger generatoren en de andere onderdelen kan doen.

Toepassingen van de Zachte Energie Doos

Gedurende de Dutch Design week zijn er in de Fashion Tech Farm, verschillende toepassingen te zien. Zoals een installatie van 12 microcontrollers die op energie loopt die door het publiek wordt opgewekt: er wordt dus niks verspild.
Ook zijn er broeken en jasjes te zien met smart textile toepassingen die het alleen doen als je bereid bent je eigen energie op te wekken.

Play video

Textile Installation - powered by YOU — © contrechoc.com

Interactive Bomber Jacket - powered by YOU — © contrechoc.com