Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) As a farmer

Collectie 0118: 'Voel de warmte van nostalgie door lokaal erfgoed’

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Collection 0118 - Light object — © Naomi Remijn

Erfgoed en interieur komen samen in een expositie op Sectie C, waarin moderne objecten gepresenteerd worden die zijn geïnspireerd door de ambachtelijke technieken uit de Zeeuwse klederdracht. De Zeeuwse ontwerpster Naomi Remijn toont een collectie van diverse interieurproducten.

Collectie 0118

De objecten in de collectie "0118" weerspiegelen de ambachtelijke technieken uit de klederdracht van Walcheren, waarbij voornamelijk de smokwerktechniek centraal staat. Deze traditionele techniek, die veel tijd en vaardigheid vereist, wordt op een vernieuwende manier toegepast en sterk vergroot in de objecten van Naomi. Hierdoor wordt niet alleen de trots op Zeeland en haar erfgoed getoond, maar ook de waarde van handwerk benadrukt. Door de technieken uit de context van kleding te halen en toe te passen in het interieur, krijgen ze een plek die bijna net zo dichtbij staat als kleding: ons thuis.

De duurzaamheid van handwerk

De kledingstukken die door de vrouwen werden gedragen, waren met liefde en toewijding gemaakt en de gebruikte technieken maakten de kledingstukken extra bijzonder. Dit staat in contrast met de hedendaagse fast fashion-industrie, waarin kleding vaak snel en zonder veel overweging wordt weggegooid. Naomi Remijn wil met haar objecten laten zien welke waarde handwerk met zich meebrengt.

Klederdracht in interieur

Bezoekers van de tentoonstelling hebben de mogelijkheid om de objecten van dichtbij te bewonderen maar ook te leren over de akoestische en onbrandbare eigenschappen van het materiaal. Daarnaast toont Naomi de mogelijkheid voor op maat gemaakte projecten.

Collection 0118 - Room divider — © Naomi Remijn

Collection 0118 - Room divider — © Naomi Remijn

Collection 0118 - Light object — © Naomi Remijn

Collection 0118 - Light object