Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) In Season

“The seasons are what a symphony ought to be: four perfect movements in harmony with each other.” – Arthur Rubinstein. Maar zijn we nog "In Season"?

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Visual storytelling - are we still “IN SEASON”? — © mo man tai

Dit jaar hebben we samengewerkt met Regina Fischer; een Berlijnse illustrator, om in onze studio een sprankelende, kleurrijke tentoonstelling te realiseren die 100% is samengesteld uit restanten die we verzamelen tijdens onze dagelijkse productie.

Een visueel 'statement'.

Op het eerste gezicht gaat “In Season” over spektakel, betoverende reflecties, kleuren en grafiek…. maar bij een nader zicht vertellen we je een verhaal om je even te laten reflecteren over de dagelijkse realiteit. Niet alleen het weer verandert, ook onze manier van leven, de aanblik van het landschap en het bewust omgaan met grondstoffen. Met de sterke grafiek en de felle kleuren duiken we in een "happy new world", die bij een tweede blik een ander beeld weergeeft. We illustreren daarnaast de data en gevolgen van klimaatverandering op een bijzondere manier.

Een mogelijke visie op de toekomst.

Hoe willen we in de nabije toekomst leven, waar letten we nu op als we omgaan met de ons ter beschikking staande natuur? Ga met ons mee op reis naar de wereld van morgen die al is begonnen.
Bij studio mo man tai staan ​​we bekend om kleurrijke designproducten die een glimlach op het gezicht van de klant brengen...maar elk jaar tijdens Dutch Design Week nemen we deel met een persoonlijk project/installatie; zonder enig commercieel oogmerk – dat wil zeggen dat we (minstens) één keer per jaar niet focussen op de wensen van de klant of iets dergelijks, maar een installatie realiseren (samen met zakenpartners) die een set waarden uitdraagt ​​die voor ons belangrijk zijn.

Een kijkje achter de schermen.

Dit jaar hebben we samengewerkt met Regina Fischer; een in Berlijn (Duitsland) gevestigde illustrator om in ons ruimte aan de Hastelweg in Eindhoven een kleurrijke, sprankelende installatie te realiseren. We nodigen de bezoeker uit om ook een kijkje achter de schermen te nemen en te laten zien hoe onze producten worden geproduceerd; allemaal lokaal en verantwoord, een standaard die voor ons vanzelfsprekend is! Bij mo man tai delen we een passie voor kleuren, materialen en haptiek en dagen we elkaar uit bij het zoeken naar nieuwe, creatieve en duurzame oplossingen. We houden ervan om "onze handen vuil te maken" en te zien hoe een ontwerp zich ontwikkelt. Wij geloven dat dit er in belangrijke mate toe bijdraagt ​​dat onze ontwerpen vrijer, intuïtiever en hopelijk spectaculairder worden. Wij vinden het belangrijk om optimistisch te blijven en streven naar positivisme, anders lopen we het risico dat we het vertrouwen in de toekomst verliezen.

Detail - Summer illustration by Regina Fischer — © mo man tai

Made almost entirely from leftover material — © Mandy Liebregts Photography

Converting illustrations into physical material — © Mandy Liebregts Photography

Detail "1850 - 2020 >1.5" installation — © Mandy Liebregts Photography