Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

In Season

“The seasons are what a symphony ought to be: four perfect movements in harmony with each other.” – Arthur Rubinstein. Maar zijn we nog "in Season"?

Visual storytelling - are we still “IN SEASON”? — © mo man tai

Dit jaar hebben we samengewerkt met Regina Fischer; een illustrator gevestigd in Berlijn (Duitsland) om in onze studio een sprankelende, kleurrijke tentoonstelling te realiseren die 100% is gebouwd uit restanten die we verzamelen tijdens onze dagelijkse productie.

Een visueel 'statement'.

Op het eerste gezicht gaat “In Season” over spektakel, betoverende reflecties, kleuren en licht…. maar bij een nader zicht vertellen we je een verhaal om je even te laten reflecteren over de dagelijkse realiteit. Niet alleen het weer verandert, ook onze manier van leven, de aanblik van het landschap en het bewust omgaan met grondstoffen. Met de sterke graphics en de felle kleuren duiken we in een "happy new world", die bij een tweede blik een ander beeld weergeeft. We illustreren de data en gevolgen van klimaatverandering op een bijzondere manier.

Een mogelijke visie op de toekomst.

Hoe willen we in de nabije toekomst leven, waar letten we nu op als we omgaan met de ons ter beschikking staande natuur? Ga met ons mee op een reis naar de wereld van morgen die al is begonnen.
Bij studio mo man tai staan ​​we bekend als kleurrijke designproducten die een glimlach op het gezicht van de klant toveren...maar elk jaar tijdens Dutch Design Week doen we mee met een persoonlijk project/installatie; zonder enig commercieel oogmerk – dat wil zeggen dat we één keer per jaar niet focussen op de wensen van de klant of iets dergelijks, maar een installatie realiseren (samen met zakenpartners) die een set waarden uitdraagt ​​die voor ons belangrijk zijn.

Een kijkje achter de schermen.

Dit jaar hebben we samengewerkt met Regina Fischer; een in Berlijn (Duitsland) gevestigde illustrator om in ons atelier aan de Hastelweg in Eindhoven een kleurrijke, sprankelende installatie te kunnen realiseren. We nodigen de bezoeker uit om ook een kijkje achter de schermen te nemen en te laten zien hoe onze producten worden geproduceerd; allemaal lokaal en verantwoord, een standaard die voor ons vanzelfsprekend is! Bij mo man tai delen we een passie voor kleuren, materialen en haptiek en dagen we elkaar uit bij het zoeken naar nieuwe, creatieve en duurzame oplossingen. We houden ervan om "onze handen vuil te maken" en te zien hoe een ontwerp zich ontwikkelt. Wij geloven dat dit er in belangrijke mate toe bijdraagt ​​dat onze ontwerpen vrijer, intuïtiever en hopelijk spectaculairder worden. Wij vinden het belangrijk om optimistisch te blijven en streven naar positivisme, anders lopen we het risico dat we het vertrouwen in de toekomst verliezen.

Over studio mo man tai

In 2000 besloot Industrieel Ontwerper Ulrike Jurklies haar eigen merk te starten. 2005 verhuisde ze naar Nederland en sinds dien is het bedrijf gevestigd in Eindhoven. Naast het ontwikkelen en onderhouden van het portfolio van mo man tai, werkt Ulrike regelmatig samen met verschillende bedrijven om installaties en gezamenlijke projecten te cureren. 2020 zit Paul Bas in de studio. Met meer dan 30 jaar ervaring in het productontwerp en UX-vak, werkte hij voor verschillende internationale studios.

At first sight a spectacle of colours and light — © mo man tai

Made almost entirely from leftover material — © Mandy Liebregts Photography

Converting illustrations into physical material — © Regina Fischer

In Season - illustrations by Regina Fischer