Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) DREAM. DISCOVER. DESIGN.

TU Delft Industrieel Ontwerpen studenten & onderzoekers verwelkomen jou bij onze first-of-its-kind interactieve expositie

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Official poster — © Luke James Miller

Is de huidige wereld ontworpen naar onze behoeftes? Wat is jouw DROOM voor de toekomst? ONTDEK de droomwerelden van de designers van TU Delft Industrieel Ontwerpen tijdens onze immersive experience in Area51 (kelder). Raak geinspireerd en ONTWERP jouw eigen toekomst!

WAAROM DEZE EXPOSITIE?

Met deze laagdrempelige expositie streven we ernaar jongeren en non-designers te inspireren door te laten zien hoe zijn hun toekomst kunnen ontwerpen. Maar wat is design?

Decennialang hebben designers van de Faculteit Industrieel Ontwerpen TU Delft indrukwekkende producten ontworpen om mensen te helpen. Nu onze problemen complexer worden hebben wij onze oplossingen uitgebreid naar services & systemen die niet alleen bijdragen aan het individu, maar nog belangrijker, aan de maatschappij.

Om betekenisvolle oplossingen te vinden willen wij de principes van design delen met een groter publiek, voornamelijk jongeren. Veel jongeren zijn zeer betrokken bij maatschappelijke veranderingen, zoals duurzaamheid, diversiteit & inclusie en mentale gezondheid. Echter hebben zij mogelijk niet de kennis en vaardigheden in pacht om hun ideeën om te zetten naar ontwerpen voor een betere maatschappij.

Voor het ontwerpen voor een betere maatschappij zijn diverse professionals waaronder ook non-designers betrokken, met elk een eigen rol in het proces. We hopen met deze expositie de ogen, harten en geesten te openen naar de potentie van design om samen een betere wereld te ontwerpen.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Deze first of its kind DREAM. DISCOVER. DESIGN. expositie presenteert jou interactieve installaties, gecureerd van inzendingen via een interne design wedstrijd met zowel ideeën van Bachelor tot aan Master studenten, als PhD onderzoekers.

Elke installatie is ontwikkeld rondom maatschappelijke thema's, zoals Duurzaamheid, Gezondheid en AI, die een sterke rol spelen in ons onderzoek en educatie bij TU Delft Industrieel Ontwerpen. De makers hebben de vrijheid gekregen in de ontwikkeling van hun installaties. Dankzij dit proces is er als resultaat een expositie ontstaan uit verschillende design methodes, disciplines en perspectieven.

Hoe benader je iemand die zich niet OK voelt? Kunnen bestaande huishoudapparaten, zoals een tosti-maker, duurzamer worden? Zal een pratende bank ons helpen om de stad te verbeteren? Van product design tot computer science tot social design, er is voor ieder wat wils. Verwacht om verrast te worden met frisse blikken op bestaande, dagelijkse dingen, met distopische realiteiten en technische oplossingen die ons niet verdelen, maar juist dichterbij elkaar brengen.

Geen ticket nodig, dagelijks geopend van 11:00 – 18:00 in Area51 (kelder)

Play video
Exhibition compilation