Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) CĂ‚PSULA

Câpsula biedt een antwoord op onze behoefte aan verstilling en verbinding, met bijzonder vormgegeven duurzame tiny homes voor een optimaal leven.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Câpsula, live large with less — © i29 & Plotvis

Hoeveel vierkante meters 'home' heb je nodig om je goed te voelen? Om optimaal te leven? Câpsula biedt een verrassend aanlokkelijk antwoord op onze groeiende behoeftes naar versimpeling, overzicht en kwaliteit in een steeds hectischere wereld.

Live large with less

Wat betekent, in een tijdperk gedicteerd door overconsumptie, hyper-service en digitalisme, living the good life? En wat is de minimale hoeveelheid ruimte die we nodig hebben om daarin te gedijen? Hoe kunnen we onze voetafdruk verkleinen en tegelijk groots leven?

Câpsula is een nieuw designmerk opgericht door i29 Architects. Het lanceert niet één maar twee onderscheidende ontwerpen van tiny homes —protagonisten van slow luxury (lees elders meer over Câpsula's Writer's Block Hut). Het intuïtieve ontwerp van de eerste tiny home (van de hand van i29) maakt elk moment van de dag een genot om in te leven, doordat binnen en buiten vanuit elk oogpunt naadloos met elkaar zijn verbonden dankzij de ruime gevels en de gespiegelde ontwerptaal.
Duurzame materialen, lokale productie en innovatieve ontwerpoplossingen zoals de aanritsbare gordijnen aan beide zijden voor twee optionele extra binnen(slaap)kamers zorgen ervoor dat het ontwerp een verrassend flexibele kijk op tiny living weerspiegelt. Nu lokaal het nieuwe mondiaal is, langzaam het nieuwe snel, gezondheid de nieuwe mode, en eenvoudig het nieuwe genereus, laten we welzijn de nieuwe rijkheid laten worden. Dat biedt perspectief.

Dit eerst huis is een ontwerp voor Câpsula, een nieuw designmerk geïnitieerd door het bekroonde ontwerpbureau i29. Câpsula zet een nieuwe standaard voor welzijn en welbevinden, met flexibele, hoogwaardige tiny homes die in Nederland zijn geproduceerd.

De geavanceerde ontwerpen geven een nieuwe invulling aan "the good life". Adaptief, intuĂŻtief, rijk. Met bijzondere vormgeving en duurzame keuzes. Passend bij deze tijd. De boodschap is helder: live large with less.

Câpsula shows how tiny living can have big impact. — © i29 & Plotvis

Câpsula's first tiny home is designed by i29. — © i29 & Plotvis

New perspectives are offered from all angles. — © i29 & Plotvis

Câpsula sets a new standard for well-being — © Studio&