Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Incubators @Fashion Tech Farm

In de Fashion Tech Farm, presenteren de stagairs van 2023 hun werk. Gemaakt tijdens hun stage periode. Met design en interactieve vormgeving.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
A wearable Artificial womb - Nine de Wit

In de FTF presenteren de stagairs van 2023 hun projecten:

- Star van Barschot : Fiction to fashion
- Nine de Wit : A wearable Artificial womb
- Annika Maas : Cool Flow

Draagbare kunstmatige baarmoeder - Nine de Wit

Negen maanden lang heeft mijn moeder mij in haar buik gedragen. Het is moeilijk voor te stellen hoe dit zal zijn in de nabijkomende toekomst, waar kunstmatige baarmoeders een grote rol kunnen spelen in de voortplanting van de mens. Een kunstmatige baarmoeder is een experimenteel instrument, dat zwangerschap buiten het lichaam zou kunnen faciliteren. Wat ontbreekt bij het gebruik van een kunstmatige baarmoeder, is de prenatale hechting tussen drager en foetus. Deze binding is belangrijk voor de psychologische ontwikkeling van een mens. Als de menselijke factor, biologische moeder, wordt losgekoppeld tijdens de zwangerschap, wat betekent dit voor de ontwikkeling van de foetus?

Maakt het ons tot mens alleen wanneer ontwikkeld in een menselijke baarmoeder? Het kloppen van een hart, de toon van een stem, lichaamsbewegingen of een aanraking, het kan een combinatie zijn van al deze elementen. Bij dit kunstwerk kan er gecommuniceerd worden met de foetus, door de buik aan te raken. De kussentjes op het lichaam van de drager zijn via de navelstreng verbonden met aanraaksensoren in de buik. De motoren in de pads zorgen ervoor dat er trillingen vrijkomen, een tweezijdige communicatie.

Annika Maas - Stromende koeling

De zomer komt er weer aan en worden steeds heter. Stel je voor dat je een jas kan dragen dat je de hele dag koel houdt en mooi is om te dragen.

Cool Flow. Is een concept voor een jas met een volledig geïntegreerde koel systeem, werkend op water. Zonder dat je de jas in de vriezer moet stoppen of er een fles water in moet doen.

De jas is opgebouwd in twee lagen. De eerste laag heeft een katoenen circuit met water zakken, dat steeds in rondjes loopt. Met aan de binnen kant een temperatuur meter aangesloten op Arduino.

De tweede laag is water dicht en heeft een mooi design, met een ingebouwd schermpje waarop je de temperatuur van het water af kan lezen.

Hoe gaaf is het als je een jas hebt dat helemaal zelfvoorziendend is en je gewoon kan dragen naar dagjes uit.

Support

De Fashion Tech Incubator is gesteund met een stimuleringsfonds van de Metropoolregio Eindhoven.

Cool flow - Annika Maas