Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) Design United.EXPO by 4TU

Aan de hand van vijf prikkelende design onderzoeksthema's laten we zien welke uitdaging we vandaag aangaan binnen Design Research.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Marijke Lucas

Opkomende technologieƫn, zoals Kunstmatige intelligentie en nieuwe materialen, stimuleren ons om dingen te maken en te bestuderen waar het natuurlijke en het kunstmatige elkaar ontmoeten. Het roept vragen op als: 'Wat maakt ons menselijk?' of 'Hoe leven we ons leven in tijden van een crises?'.

5 Thema's

Politics of Design

Hoe dragen ontwerpers bij aan verandering op de complexe kruispunten van sociale structuren, culturele verschillen, vooroordelen, stereotypen en machtsverschillen?

Climate Futures Now
Ontwerpen is een toekomstgerichte praktijk. Hoe kunnen we opties voor toekomstbeelden creƫren voor onze getroebleerde planeet, speculeren over de praktijk van morgen en oproepen tot actie?

More than Human
Hoe kunnen we waarde creƫren voor toekomstige habitats die natuurlijk zijn voor de 'levens' en groei zowel mensen als niet-mensen?

Disentangling AI, Design & Society
Hoe om te gaan met de sociotechnische complexiteit en het vormgeven van verandering?

Making Matters
Het maken zelf als onderwerp van kritische debatten; hoe maken vakmensen gebruik makend van geavanceerde faciliterende technologieƫn de nieuwe alledaagse werkelijkheid?

Lees meer over deze thema's en bekijk al onze 45 projecten via onze website: https://www.4tu.nl/du/editions/ddw23/