Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) DesignUnited.Dialogues

5 Dagen, 5 Design Research thema's: Politics of Design, Climate Futures Now, More than Human, Distentangling AI, Design & Society, Making Matters

Dit project was onderdeel van DDW 2023
Dialogues by 4TU.Design United

Verdiep je in hedendaagse en intrigerende design research thema's onder leiding van inspirerende onderzoekers van de 4TU aan de hand van workshops en projecten!

Programma

Design studenten en onderzoekers zijn welkom! Lees meer over het programme en registreer via deze link: Read more about our programme and register via the link: https://www.4tu.nl/du/editions/ddw23/

Ma 23 oktober (14:00-17:00) Politics of Design
Hoe dragen ontwerpers bij aan verandering op de complexe kruispunten van sociale structuren, culturele verschillen, vooroordelen, stereotypen en machtsverschillen?

Di 24 oktober (14:30-17:00) Klimaattoekomsten Nu
Ontwerp is een toekomstgerichte praktijk. Hoe kunnen we ons mogelijke toekomsten op een in moeilijkheden verekende planeet inbeelden, speculeren over praktijken van morgen en oproepen tot actie?

Wo 25 oktober (14:00-18:00) Meer dan Menselijk
Hoe kunnen we waarde creëren voor toekomstige habitats die natuurlijk zijn voor de 'levens' en groei van mensen en niet-mensen?

Do 26 oktober (14:00-17:00) Disentangling AI, Design & Society
Hoe om te gaan met de sociotechnische complexiteit en het vormgeven aan verandering?

Vr 27 oktober (11:00-14:00) Making Matters
Hoe maken de vakmensen van geavanceerde, faciliterende technologieën de nieuwe alledaagse werkelijkheid? Kritische debatten over de toekomstige richtingen van het maken.