Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma '23

Cringe or Cool?

Aangeboden door Dogtoothâ„¢

Cringe or Cool? by Dogtooth™, Promotional Poster — © Designed by Tony Li & Anton Ripon

Cringe or Cool? nodigt 10 kunstenaars uit om het thema Cringe te verkennen. Design functioneert in de kloof tussen oud en nieuw en volgt vaak een cyclisch ritme. We zouden het nieuwe als Cool en het oude als Cringe kunnen zien, maar deze beschrijvingen kunnen met dezelfde geldigheid worden omgedraai

Wat is Cringe?

«Je zou kunnen denken dat ‘Cringe’ een fenomeen is zonder uitleg: een soort walgingsreflex tegenover een publieke demonstratie van onhandigheid of onwetendheid. De term is de formule geworden die wordt gebruikt om een ​​gevoel aan te duiden dat sociale netwerken hebben helpen gemeengoed te maken: ‘een indirect ongemak’»
- Robin James van Le cringe algorithmique, un outil de contrôle social

Gefascineerd door het uitgebreide effect van Cringe en de rol die het speelt in design, nodigt de tentoonstelling bezoekers uit om Cringe te verkennen in ons hedendaagse maatschappelijke panorama en de invloed ervan op normen en trends. De tentoonstelling omvat een reeks installaties samengesteld door uitgenodigde collega's die verschillende diepgaande inzichten in door Cringe beïnvloede objecten en netwerken onderzoeken. Van mode tot muziek, van memes tot videogames: de werken dagen onze vooroordelen uit, met Cringe als kern. De ervaring leidt bezoekers door een actieve participatieve scenografie waarbij je wordt gevraagd keuzes te maken tussen Cringe of Cool.

Over Dogtooth

Dogtooth is een ontwerpstudio gevestigd in Eindhoven, Nederland, opgericht door ontwerpers Anton Ripon en Tony Li van Design Academy Eindhoven. We omarmen adaptieve oplossingen en definiëren onze stijl als scherp en virulent. Vanuit onze respectievelijke achtergronden opereren wij tussen de vakgebieden architectuur, interieur, producten en kunst.
Hallenweg area, De Fabriek, Baarsstraat 38 , Map No. E3
Map wordt geladen...
Niet rolstoel toegankelijk
Toiletten aanwezig