Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma archief

(Archief) STROTEC GEVELS, NATUURLIJK BIOBASED

Opschalen van klimaatpositief bouwen door voortaan fabrieksmatig, compleet afgewerkte constructieve geveldelen te maken met deuren, ramen en kozijnen.

Dit project was onderdeel van DDW 2023
't Strotec-Torentje — © foto: JW Strotec

Strotec maakt impact met biobased en klimaatpositief bouwen en maakt het daarmee mainstream !

Met onze ‘Next Step’ maken we een pre-assemblagelijn voor 'Strotec Gevels' voor woningen, scholen, kantoren en instellingen. Daarmee gaan we de groeiende marktvraag naar biobased gevels bedienen.

De Bouw moet snel veranderen.......

Bouwen moet en kan schoner.

Traditionele bouwmaterialen, zoals beton, staal, baksteen en synthetische isolatie vormen bij productie een grote belasting voor het milieu en vergroten bij sloop van een gebouw het afvalprobleem. De bouw zorgt voor ca. 40% van de totale CO-2 uitstoot.

Door deze materialen te vervangen door hergroeibare, biobased materialen maken we de wereld beter en gezonder.
Onze constructieve 'Strotec gevels' bestaan voor 98% uit hout en stro. Deze biobased materialen leggen tijdens hun groei CO-2 vast, zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat en laten geen restafval achter.

Door de hoge isolatiewaarde en warmtebuffering is een minimum aan installaties nodig voor luchtbehandeling, verwarming en koeling. Dit resulteert in lagere aanschaf-, energie-, onderhouds- en vervangingskosten voor installaties.

Wij bouwen en isoleren met ons biobased, ademende en dampdoorlatende bouwsysteem, dat aan het einde van de levensduur geen afval achter laat.

Zo mooi !

Strotec Gevels; 3 maal Klimaatpositief

Strotec is een Eindhovens bedrijf en bestaat al meer dan 10 jaar. Strotec richt zich op 3 speerpunten:
- Een beter binnenklimaat in woningen / gebouwen
- Circulair bouwen
- Minimaliseren van CO2 impact.

Strotec heeft stro ontdekt als het meest ideale basismateriaal. Stro is een restproduct van de graanbouw, dat jaarlijks groeit, een erg hoge isolatiewaarde heeft, een hoog accumulerend vermogen, volledig cradle-to-cradle is, een verrassend hoge brandwerendheid heeft (mits geperst) en zeer damp-open is.

We zijn uitgekomen op het geprefabriceerde HSB-strogevelsysteem EcoCocon. Met dit prefab gevelsysteem ontwikkelt Strotec bouwconcepten. Het is constructief, modulair, biobased; volledig gecertificeerd en toepasbaar in woningbouw, scholen, kantoren en instellingen.

In 2022 braken we door met 'Ons Natuurhuis' dat het best bleek te passen bij Ballast Nedam Development dat een nieuwe weg inslaat. Zij maken de klimaatpositieve woning van stro bereikbaar voor een groter publiek. Het nieuwe normaal in wonen!

Vorig jaar, op DDW '22, plaatsten we 't Strotec Torentje. Dit jaar voegen we daar een aantal elementen aan toe en tonen we onze 'next step' de gepre-assembleerde 'Strotec Gevel'.

Strotec Gevels; Natuurlijk Biobased

Om werkelijk impact te maken op het terugdringen van emissies die met bouwen gepaard gaan en te voldoen aan de groeiende vraag naar, biobased- en klimaatpositieve bouwsystemen moeten we opschalen.
Strotec zet daarin een stevige, volgende stap met een pre-assemblagelijn voor complete puien; de 'Strotec Gevel'.
Dat is onze ‘Next Step’.

We werken aan een gevelfabriek, waar onder geconditioneerde omstandigheden, complete geveldelen geproduceerd worden. Deze worden vervolgens -op de mm nauwkeurig- als 2d-componenten en voorzien van kozijnen met deuren en ramen op de bouwplaats geleverd, met binnen- en buitenafwerking. Daar kunnen ze direct op en aan elkaar gemonteerd worden. Tot 5 lagen hoog, zonder hulpconstructies. Met hulpconstructies kan veel hoger gebouwd worden.

Op deze wijze kan er sneller en lichter gebouwd worden, zonder bouwafval. De gebouwen houden een hoog gehalte CO2 opslagen in de gevels en ze voorzien -last but not least- in een weldadig binnenklimaat.

Het prototype van de 'Strotec Gevel' tonen we hier op DDW '23.

Play video